Συνταγή για τα απόλυτα Butterscotch Brownies
Η συνταγή για αυτά τα Butterscotch Brownies είναι τελείως διαφορετική από ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα...
Τα είχα φτιάξει πολύ καιρό πριν και δεν είχα βάλει την επίσημη συνταγή παρά μόνο στα insta stories μου και ακόμα μέχρι και σήμερα μου ζητήσατε την συνταγή οπότε μόλις την ετοίμασα και εύχομαι να σας αρέσει και εσάς όσο και εμένα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
1 κούπα καρύδια κομμένα σε κομματάκια και ψημένα στον φούρνο
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κσ baking powder
1/2 κγ αλάτι
1 κούπα βούτυρο Lurpak ( 2 στικάκια 125 γρ το κάθε ένα )
2 κούπες ελαφριά μαύρη ζάχαρη
2 κγ υγρή βανίλια
2 μεγάλα αυγά
315 γρ Βutterscotch morsels
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Βουτυρώστε ή ψεκάστε ένα ταψάκι 13x9 inches αντικολλητικό και αφήστε το μέχρι να ετοιμαστεί η συνταγή.
2. Σε ένα ταψί απλώστε πάνω σε λαδόκολλα τα ψιλοκομμένα καρύδια και ψήστε τα για 6-8 λεπτά στους 170 στον αέρα και μετά αφήστε να κρυώσουν εντελώς για να τα προσθέσετε στην ζύμη.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι γοχ, το baking powder και το αλάτι και αφήστε τα για λίγο.
4. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο με την μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχόμενα.
5. Αφαιρέστε από την φωτιά και βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε το λίγο μέχρι να μπορείτε να το ακουμπήσετε.
6. Χρησιμοποιήστε μίξερ χεριού για να ανακατέψετε την βανίλια με τα αυγά ένα την φορά και προσθέστε τα στεγνά υλικά συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να σκληρύνει.
7. Προσθέστε το μισά Butterscotch Chips και τα ψημένα καρύδια.
8. Βάλτε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και απλώστε συμμετρικά. Προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα Butterscotch chips και πιέστε μαλακά.
9. Ψήστε για 30 λεπτά βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο για να δείτε ότι είναι έτοιμο.
10. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει και μετά κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια.
Καλή επιτυχία
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :