Συνταγή για Japanese Zucchini

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για Japanese Zucchini

Η συνταγή για το Japanese Zucchini είναι το απόλυτο side dish για οποιοδήποτε Ασιατικό γεύμα αλλά ακόμα και για grilled θαλασσινά, κοτόπουλο ή κρέας.

Προσωπικά μου αρέσει σαν σαλάτα ή ακόμα και σαν ορεκτικό!

Το μυστικό είναι στο σωτάρισμα με τα σωστά μπαχαρικά και sauce.

Ένα φαγητό για 4 άτομα με συνολική θερμιδική αξία 107 θερμίδες, το οποίο φτιάχνετε μέσα σε 6 λεπτά.

Θα χρειαστείτε:

3 μέτρια κολοκυθάκια

2 κσ ελαιόλαδο

1 μέτριο γλυκό κρεμμύδι

2 κσ teriyaki sauce

1 κσ soy sauce

1/4 κγ τριμμένα κόκκινα flakes πιπεριού

1/4 κγ μαύρο πιπέρι

1 κσ σουσάμι

Οδηγίες:

1. Κόβετε το κολοκυθάκι μακρόστενα στα σε λεπτές φέτες και μετά κάθετα σε 6 κομμάτια.

2. Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο.

3. Προσθέστε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.

4. Ριξτε την Teriyaki sauce & soy sauce μαζί με τα flakes και το πιπέρι, ανακατεύοντας για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

5. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε.

Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο γευστικό προσθέστε 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο προς το τέλος στο τηγάνι.

Τη συνταγή την βρήκα στο spicysouthernkitchen.com και την ευχαριστηθήκαμε όλοι.

Καλή επιτυχία ...

Μπορείτε να με βρείτε εδώ:

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco