Συνταγή για Japanese Zucchini
Η συνταγή για το Japanese Zucchini είναι το απόλυτο side dish για οποιοδήποτε Ασιατικό γεύμα αλλά ακόμα και για grilled θαλασσινά, κοτόπουλο ή κρέας.
Προσωπικά μου αρέσει σαν σαλάτα ή ακόμα και σαν ορεκτικό!
Το μυστικό είναι στο σωτάρισμα με τα σωστά μπαχαρικά και sauce.
Ένα φαγητό για 4 άτομα με συνολική θερμιδική αξία 107 θερμίδες, το οποίο φτιάχνετε μέσα σε 6 λεπτά.
Θα χρειαστείτε:
3 μέτρια κολοκυθάκια
2 κσ ελαιόλαδο
1 μέτριο γλυκό κρεμμύδι
2 κσ teriyaki sauce
1 κσ soy sauce
1/4 κγ τριμμένα κόκκινα flakes πιπεριού
1/4 κγ μαύρο πιπέρι
1 κσ σουσάμι
Οδηγίες:
1. Κόβετε το κολοκυθάκι μακρόστενα στα σε λεπτές φέτες και μετά κάθετα σε 6 κομμάτια.
2. Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο.
3. Προσθέστε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.
4. Ριξτε την Teriyaki sauce & soy sauce μαζί με τα flakes και το πιπέρι, ανακατεύοντας για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
5. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε.
Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο γευστικό προσθέστε 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο προς το τέλος στο τηγάνι.
Τη συνταγή την βρήκα στο spicysouthernkitchen.com και την ευχαριστηθήκαμε όλοι.
Καλή επιτυχία ...
Μπορείτε να με βρείτε εδώ: