Μαγική συνταγή για πεντάμορφο κέικ με blueberry και λεμόνι

Μαγική συνταγή για πεντάμορφο κέικ με blueberry και λεμόνι

Υπάρχει κάτι μαγικό στο μαγείρεμα με φρέσκα λεμόνια και μύρτιλλα που με κάνει τόσο χαρούμενη. Είναι το χρώμα, το άρωμα, τα πάντα !!!

Ο συνδυασμός λεμονιού και blueberry είναι κλασικός γιατί αλληλοσυμπληρώνονται τόσο καλά.

Πρόσφατα έφτιαξα αυτό το θεϊκό κέικ αλήθεια σας λέω δεν έχω λόγια να σας το περιγράψω όσο όμορφο το βλέπετε εξωτερικά τόσο νόστιμο ήταν εσωτερικά αφράτο και τρυφερό με frosting και πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση !!!

Εντυπωσιάστηκαν όλοι όσοι το δοκίμασαν μέχρι και η κολλητή μου που δεν τρώει γλυκά έφαγε 2 κομμάτια.

Είναι ένα κέικ τούρτα για κάθε περίσταση. Έχει μια τόση κομψή αίσθηση είναι elegant και θα μπορούσε να είναι για κάλεσμα στο σπίτι, για baby shower, για tea party, για γαμήλια τούρτα, για γενέθλια τούρτα αλλά και για άλλες επίσημες εκδηλώσεις ειδικά για την Άνοιξη και το καλοκαιρι.

Αυτό το κέικ δεν απαιτεί καμία άλλη διακόσμηση εκτός από το γλάσο, ωστόσο, σίγουρα φαίνεται υπέροχο όταν είναι ντυμένο και ενώ φαντάζει δύσκολο δεν είναι καθόλου λίγο φαντασία θέλει .. Απλώς μαζέψτε ένα σωρό φρούτα και βρώσιμα λουλούδια στη μέση της τούρτας ή στις άκρες και αποκαλέστε τον εαυτό σας διακοσμητή κέικ.. κάπως έτσι το έκανα και εγώ με ότι είχα στο ψυγείο.

Θα χρειαστείτε :

• 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

• ½ φλιτζάνι butter flavored shortening

• 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

• 4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου

• 2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

• 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα λεμονιού

• ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

• 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

• 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού (θα χρειαστείτε περίπου 2 μεγάλα λεμόνια)

• ¼ κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού (από τα 2 μεγάλα λεμόνια)

• 2 φλιτζάνια φρέσκα blueberries

• 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την επικάλυψη μύρτιλων)

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ FROSTING

• 450 γρ τυρί κρέμα Philadelphia , θερμοκρασία δωματίου ( 2 πακέτα )

• 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

• 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Διακοσμητικά (προαιρετικά)

• Φρέσκα βατόμουρα, μύρτιλλα, φράουλες, ξύσμα από φλούδα λεμονιού και βρώσιμα λουλούδια

Οδηγίες :

• Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Λαδώστε (3) στρογγυλά ταψιά 9 ιντσών με butter shortening και αλείψτε ελαφρά με αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.

• Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

• Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το βούτυρο, το butter shortening και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.

• Ανακατέψτε τα αυγά και τους κρόκους αβγών ένα-ένα. Στη συνέχεια ανακατέψτε με εκχύλισμα βανίλιας και εκχύλισμα λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη.

• Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν.

• Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα της κρέμας ζάχαρης, ενώ εναλλάσσουμε με το μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί πλήρως η ζύμη και να μην μείνει αλεύρι. Το κουρκούτι θα είναι πηχτό και αφράτο. Αφήνουμε στην άκρη.

• Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ρίχνουμε τα μύρτιλλα και το αλεύρι. Ανακατέψτε απαλά έτσι ώστε τα μύρτιλλα να επικαλυφθούν στο αλεύρι. Ρίξτε τα μύρτιλλα στο κουρκούτι (συμπεριλαμβανομένου του υπόλοιπου αλευριού από το μπολ)

• Διπλώστε πολύ απαλά τα μύρτιλλα στο κουρκούτι, προσέχοντας να μην ανοίξουν.

• Ρίξτε το κουρκούτι ομοιόμορφα στα 3 ταψιά που έχετε ετοιμάσει.

• Ψήστε στη μεσαία σχάρα για 24-26 λεπτά (ελέγξτε το στο σημάδι 20 λεπτών.) ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.

• Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και όταν το ταψί κρυώσει αρκετά ώστε να το αγγίξετε, (τρέξτε ένα μαχαίρι κατά μήκος του εσωτερικού χείλους των ταψιών εάν χρειάζεται) και γυρίστε απαλά τα κέικ σε μια σχάρα.

Για το Frosting

• Όταν τα κέικ έχουν σχεδόν κρυώσει, φτιάχνουμε το frosting στραγγίζοντας μαζί το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν καλά.

• Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας.

• Ανακατεύουμε με ζάχαρη άχνη ένα φλιτζάνι τη φορά, μέχρι το frosting να γίνει κρεμώδες.

• Παγώστε, στοιβάστε και διακοσμήστε την τούρτα!

• Ψύξτε το κέικ για να σφίξει το γλάσο για να δημιουργήσετε λείες γραμμές παγώματος. Φυλάξτε το κέικ στο ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.

Καλή επιτυχία θα με θυμηθείτε είναι ονειρικό ...

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco