Αυτή η συνταγή είναι για τα πιο νόστιμα γευστικά και εύκολα σπιτικά μπισκότα με κράνμπερι φυστίκι και λευκή σοκολάτα.
Μέσα σε λίγες μέρες έφτιαξα 2 φορές αυτά τα Super Yummy Cookies τα οποία γίνανε ανάρπαστα.
Το μυστικό είναι να μπορέσετε να αντισταθείτε να μην τα φάτε όλα αμέσως.. μιας και την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμα ..
Θα χρειαστείτε :
• ½ κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• ½ κούπα καστανή ζάχαρη
• ½ κούπα λευκή ζάχαρη
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κούπα κομματάκια λευκής σοκολάτας
• ½ κούπα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
• 1 κούπα αποξηραμένα κράνμπερι
Οδηγίες :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Σε ένα ταψί λαδώνουμε λίγο και βάζουμε ένα χαρτί για τα μπισκότα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν και να ξανθύνουν στο χρώμα, για 3-5 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να βγουν μαλακά και μαστιχωτά τα μπισκότα. Χτυπάμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε προσεκτικά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου, μέχρι να ενωθεί. Προσθέστε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας, τα αποξηραμένα cranberries και τα φιστίκια Αιγίνης.
Ρίξτε γεμάτες κουταλιές από το κουρκούτι στο λαδωμένο φύλλο μπισκότων. Φτιάχνετε 24 μπισκότα σε ίδιο μέγεθος και τα πατάτε από πάνω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού .
Ψήστε τα μπισκότα για 8-10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν γύρω από τις άκρες. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 2 λεπτά στο φύλλο χαρτιού πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.