Συνταγή για εύκολη λαχταριστή σπανακόπιτα με φύλλο παραδοσιακό
Η Σπανακόπιτα είναι η πιο αγαπημένη πίτα όλων και αυτή είναι η πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή της
Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά είναι η σπανακόπιτα και την φτιάχνω αρκετά συχνά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μαγειρέματος όπως αυτή που φτιάχνω χρόνια και έχω μοιραστεί μαζί σας στο παρελθόν που είναι πραγματικά πεντανόστιμη (Η πιο νόστιμη σπιτική Σπανακόπιτα είναι αυτή)
Μέχρι που ανακάλυψα μια καινούργια φρέσκια ζύμη ψυγείου ένα φύλλο παραδοσιακό χοντρό για πίτες.
Θα χρειαστείτε :
1 πακέτο kanakis φύλλο χοντρό παραδοσιακό για πίτες.
1 κιλό Σπανάκι καθαρισμένο
1 κουτάλια της σούπας αλάτι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια
500 γρ φέτα
2 αυγά
1/4 κούπας μαϊντανό
1/4 κούπας άνηθο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτάλια της σούπας πιπέρι
Λίγο βούτυρο λιωμένο και ελαιόλαδο για το πασαλιμα του πυρέξ
Οδηγίες :
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα .
Κόβετε το σπανάκι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με μια κουτάλια της σούπας αλάτι και γεμίζετε με νερό. Αφήνετε για λίγα λεπτά και μετά στραγγίζετε παρά πολύ καλά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Χτυπάτε καλά τα 2 αυγά σε ένα μικρό μπολάκι και τα προσθέτετε στο μεγάλο μπολ μαζί. Φοράτε γάντια και τα ανακατεύετε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα και ρίχνετε το πιπέρι και την φέτα σε μικρά κομματάκια και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζετε να ανακατεύετε καλά δείτε και τις φωτογραφίες πιο κάτω. Σε ένα πυρέξ ρίχνετε λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο να πάει παντού και προσθέτετε το πρώτο φύλλο το πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε άλλο ένα κ ξανά ελαιόλαδο και άλλο ένα φύλλο.
Ρίχνετε το μείγμα και από πάνω ξανά ένα ένα τα φύλλα με ελαιόλαδο στο ενδιάμεσο. Χαράζετε την πίτα κάθετα και οριζόντια και βάζετε στον φούρνο για 30-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία ..
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :