Μαγική πανεύκολη νόστιμη συνταγή για κριθαράκι με σπαράγγια και τυριά γεμάτο γεύση

Σαμάνθα Αποστολοπούλου

Αυτή η συνταγή για κριθαράκι με σπαράγγια και τυριά είναι τόσο εύκολη για να την φτιάξετε και είναι πεντανόστιμη

Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά είναι το κριθαράκι με σπαράγγια και τυριά.

Υπάρχουν οι κλασικοί τρόποι για να φτιάξεις το κριθαράκι και υπάρχει και αυτός ο τρόπος που δοκίμασα προχτές και μέσα σε ελάχιστα λεπτά με μια μόνο κατσαρόλα είχα ένα μαγικό γευστικό αποτέλεσμα.

Έκανα την συνταγή με μπρόκολο και ενθουσιαστικά και έφτιαξα την επόμενη με σπαράγγια και ακολουθούν τα κολοκυθάκια. Το μυστικό για να αρέσει στα παιδιά που δεν τα πηγαίνουν καλά με τα λαχανικά είναι στο να τα κόψετε σε πολύ μικρά κομματάκια.

Υλικά :

1 κούπα λεπτό κριθαράκι /όρζο άψητο

1 ½ κούπα σπαράγγια ψιλοκομμένα

¼ κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

⅓ κούπα γάλα

αλάτι για γεύση

Λίγο λευκό κρασί ( προαιρετικά )

Οδηγίες :

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Στραγγίστε το νερό και στη συνέχεια προσθέστε το τυρί τσένταρ, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε κι άλλο γάλα αν χρειάζεται. Αλατίζουμε κατά βούληση και σερβίρουμε. (Πρόσθεσα 1 γεμάτη κούπα τυρί cheddar και μου άρεσε ακόμα πιο πολύ). Μπορείτε να βαλετε και ελάχιστο λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης