Συνταγή για Quiche Lorraine με μπρόκολο, πράσο & σπαράγγια

Νόστιμη εύκολη συνταγή για Quiche Lorraine με μπρόκολο, πράσο & σπαράγγια σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος 

Έχω πειραματιστεί και την έχω φτιάξει με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων (με 4 αυγά, με 5 αυγά, με 6 και με 8 αυγά) αλλά και με διαφορά πυρίμαχα σκεύη (με σκεύος τάρτας αλλά και με βαθιά pyrex) και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η quiche είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές από όλες.

Αυτή η Quiche Lorraine με μπρόκολο σε pyrex είναι από τις αγαπημένες μου.

Το έχω πει και θα το λέω πάντα «η μαγειρική θέλει αγάπη, φαντασία και τα εύκαιρα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας».

Και κάπως έτσι πειραματίστηκα και έφτιαξα αυτή την Quiche Lorraine με μπρόκολο και σπαράγγια που είναι απόλυτη στα δικά μου γούστα.

Θα χρειαστείτε :

* 1 ζύμη σφολιάτας (χρησιμοποιώ Κανάκης ψυγείου )

* 1 λευκό κρεμμύδι μικρό

* 2 πράσα

* 8 Σπαράγγια

* 1 μικρό μπρόκολο

* 2 κσ βούτυρο αλατισμένο Lurpak

* 4 αυγά

* 3/4 κούπας γάλα πλήρες

* 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

* 3/4 κγ αλάτι

* 2 κούπες τριμμένο τυρί Cheddar λευκό

* 1κγ μοσχοκάρυδο

*βούτυρο για να αλείψετε την ταρτιέρα

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος βαθύ όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω ή και σε σκεύος για τάρτες και απλώνουμε καλά την ζύμη σφολιάτας να πάει παντού και κόβουμε περιμετρικά όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού και απλώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα, και για βαρίδια έβαλα γίγαντες (δείτε φωτός).

Βάζουμε την ζύμη στον φούρνο για 15 λεπτά.

Όσο ψήνουμε την βάση ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Σε ένα τεφάλ βάζουμε 2 κσ βούτυρο αλατισμένο με το ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι, τα πράσα κομμένα, τα σπαράγγια, μαζί και το μπρόκολο και τα ψήνουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα χρώμα και μετά ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλάτι, το γάλα, την κρέμα και το τυρί.

Βγάζουμε μετά από 15 λεπτά την σφολιάτα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια και το μπρόκολο να πάνε παντού και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία.

Μπορείτε ή να το σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και να ψήσετε αρχικά για 45 λεπτά. Μετά αφαιρείτε το ασημόχαρτο και ψήνετε για αλλά 15 λεπτά , ή το βάζετε ως έχει στον φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης