Συνταγή εύκολη και νόστιμη για σολομό ταρτάρ

Αυτή είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σολομό ταρτάρ και να κερδίσετε στις εντυπώσεις

Πριν λίγο καιρό μαζί με τον φίλο μου τον Τέο αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε αγαπημένες συνταγές από την Ιαπωνική κουζίνα που την λατρεύω. Χαζεύοντας μια μέρα το Ινστα του είδα που είχε φτιάξει το σολομό ταρτάρ και μου υποσχέθηκε ότι θα μου την μάθει και εμένα αυτή την συνταγή και έτσι και έκανε.

Υλικά

200 γρ σολομός (τον προμηθευτικά από το εστιατόριο Hachiko στην Κηφισιά)

1 κσ ελαιόλαδο

1 κγ sesame oil

1/2 κγ wasabi paste

1κσ whole grain mustard

Ξύσμα από λάιμ

1 Φρέσκο κρεμμυδάκι

1/2 χυμό από λάιμ

1κσ Ανάλατη σόγια

1 κσ Τζιντερ τον χυμό

1 αγγούρι μακρύ

1/2 αβοκάντο

Σουσάμι

1κσ Tobiko πράσινο ή κόκκινο

Οδηγίες :

Βγάζουμε την πέτσα με ένα κοφτερό μαχαίρι πολύ προσεκτικά. Κόβουμε κάθετα και μετά και οριζόντια τον σολομό σε πολύ μικρά κομματάκια. Τον βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το ελαιόλαδο, το sesame oil , το wasabi paste , την whole grain mustard , το Ξύσμα από λάιμ , το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον χυμό από το λάιμ, την ανάλατη σόγια, το χυμό από το τζίντζερ, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα πιατάκι τοποθετούμε σε κύκλο το κομμένο αβοκάντο και γύρω βάζουμε 2 κομμάτια από ξυσμένο αγγούρι κατά μήκος όπως και στο βίντεο. Από πάνω τοποθετείται τον σολομό ρίχνετε λίγο σουσάμι και γαρνίρετε με 1 κουτάλια Tobiko.

Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία !!!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης