Mαγική συνταγή για σουφλέ με 5 τυριά !!!

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Mαγική συνταγή για σουφλέ με 5 τυριά !!!

Αυτή είναι η συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με 5 τυριά, μανιτάρια και πανσέτα, νοστιμότατη και θα κερδίσει όλους στις εντυπώσεις και στις γευσιγνωσίες !!!

Αυτή είναι η συνταγή μου για το διάσημο Σουφλέ ζυμαρικών που φτιάχνω με 5 τυριά, μανιτάρια και πανσέτα και είναι ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει.

Είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των φίλων μου που μου το ζητάνε πάντα όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μου.

Είναι πολύ εύκολο να το μαγειρέψετε βάλτε όλη σας την αγάπη και δεν θα μείνει τίποτα θα το φάνε όλο και θα ζητάνε και άλλο.

Υλικά

1 πακέτο Fusilli ( 500gr έχει το πακέτο καμιά φορά ρίχνω και λίγο παραπάνω)

2 πακέτα pancetta affumicata

2 πακέτα κρέμα γάλακτος Όλυμπος

1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα

120 γρ τυρί γραβιέρα τριμμένη

120 γρ τυρί καπνιστό τριμμένο

120 γρ τυρί ρεγκάτο τριμμένο

120 γρ τυρί πεκορίνο τριμμένο

120 γρ τυρί τσένταρ ωρίμανσης τριμμένο

Φρυγανιά τριμμένη

1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο Lurpak

1 κουτάλια της σούπας Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Αλάτι

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με αρκετό αλάτι και όταν κοχλάζει ρίχνετε μέσα τα Fusilli με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες των ζυμαρικών.

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνετε την πανσέτα και ανακατεύετε. Με το που μαγειρευτεί μετά από λίγα λεπτά την βάζετε πάνω σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λαρδί.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα μανιτάρια σε ψηλοκομμένες φέτες και ανακατεύετε στο λαρδί από την πανσέτα λίγο βούτυρο. Ρίχνετε φρέσκο πιπέρι. Με το που είναι έτοιμα τα βγάζετε και αυτά σε ένα πιάτο ή συνεχίζετε και προσθέτετε την μια κρέμα γάλακτος μαζί με λίγο από όλα τα τυριά 60 γρ ΕΚΤΟΣ από το τσένταρ. Προσθέστε και την πανσέτα και ανακατεύετε καλά προσθέστε φρέσκο τριμμένο πιπέρι αρκετό και 2 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και αν θέλετε ρίχνετε μια κουτάλια βούτυρο στην κατσαρόλα και τα ξανά ρίχνετε μέσα.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα και βάζετε όλα τα υπόλοιπα τυριά ΕΚΤΟΣ από το τσένταρ.

Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο πυρέξ να πάνε παντού ομοιόμορφα και πασπαλίζετε παντού το τριμμένο τσενταρ και από πάνω τα τρίμματα της φρυγανιάς.

Αφού έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας τα ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Όποτε τα έχω φτιάξει δεν έχει μείνει τίποτα !!!

Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco