Συνταγή για τα πασίγνωστα Millionaires Flapjack ακά Τα Flapjack των Εκατομμυριούχων

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για τα πασίγνωστα Millionaires Flapjack ακά Τα Flapjack των Εκατομμυριούχων

Αυτή είναι η συνταγή για τα λατρεμένα παγκοσμίως πασίγνωστα Millionaires Flapjack ακά Τα Flapjack των Εκατομμυριούχων 

Αυτά τα Millionaires Flapjack είναι συνταγή της Μητέρας μου που μας τα φτιάχνει πάντα σε καλέσματα της ιδιαίτερα σε γιορτές αλλά επειδή αρέσουν σε όλους μας τα φτίαχνει σχεδόν σε όλα τα μαγειρέματα της.

Συστατικά

75 γρ βρώμη

75 γρ κορν φλέικς

75 γρ Rice Crispies

150 γρ βούτυρο

90 γρ ζάχαρη

75g Golden Syrup, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Καραμέλα

1 x 397 g κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα

160 ανάλατο βούτυρο

160 καστανή ζάχαρη

50 γρ Golden Syrup

Θαλασσινό αλάτι ½ κουτ

Επικάλυψη σοκολάτας 350 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας ή σπασμένη σοκολάτα

50 γρ βούτυρο

80 γραμμάρια λευκής σοκολάτας ή σπασμένη σοκολάτα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

2. Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί 9 ιντσών.

3. Συνδυάστε τη βρώμη και τα δημητριακά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να μοιραστούν τα πάντα.

4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρκετά μεγάλο ώστε να ρίχνουμε τα δημητριακά, ζεσταίνουμε απαλά το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι μαζί σε χαμηλή μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθούν όλοι οι κόκκοι ζάχαρης και να έχουμε ένα ζεστό και λείο μείγμα.

5. Βάλτε τα δημητριακά και χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να τα διπλώσετε έτσι ώστε όλα τα δημητριακά να καλυφθούν πλήρως με το μείγμα ζάχαρης.

6. Ρίξτε μέσα στο ταψί και χρησιμοποιήστε μια αντικολλητική σπάτουλα για να το πιέσετε πραγματικά προς τα κάτω στο ταψί για να ισιώσει και να το βάλετε στο ταψί.

7. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο και να αφρίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ταψί. Κόψτε σε τετράγωνα, αν τυλιχτούν καλά, θα διαρκέσουν για μερικές εβδομάδες.

Millionaires Flapjack Εάν θέλετε να τα μεταφέρετε στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ένα λαχταριστό flapjack εκατομμυριούχου κάνοντας τα εξής:

1. Φτιάχνουμε την καραμέλα ζεσταίνοντας το συμπυκνωμένο γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το χρυσό σιρόπι σε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα, πολύ απαλά για αρχή, ανακατεύοντας συχνά και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι κόκκοι ζάχαρης έχουν διαλυθεί εντελώς και το μείγμα είναι λείο. . Στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 5 με 6 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να πάρει λίγο πιο σκούρο χρώμα. Κατεβάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν λιγότερο δυνατά οι φυσαλίδες.

2. Περιχύνουμε τη βάση του μπισκότου, ισιώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να δέσει εντελώς.

3. Για να φτιάξετε την επικάλυψη σοκολάτας, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί ή κάντε το σε μπεν μαρί. Αν θέλετε να κάνετε την κορυφή ένα στροβιλιζόμενο λευκό και σκούρο μείγμα, τότε λιώστε επίσης τη λευκή σοκολάτα.

4. Το αδειάζουμε πάνω από την καραμέλα που έχει στρώσει, ισοπεδώνουμε και χτυπάμε την φόρμα στην επιφάνεια να πλατύνει.

5. Εάν χρησιμοποιείτε λευκή σοκολάτα, απλώστε τα με κουτάλι και μετά τραβήξτε τα με ένα μαχαίρι ή ένα ραβδί για κοκτέιλ για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο μαρμάρινο σχέδιο. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου ή αν το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, αφαιρούμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψουμε και μετά κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco