Συνταγή εύκολη και νόστιμη για σολομό μαριναρισμένο και αρωματικό ρύζι

Αυτή η συνταγή με μαριναρισμένο σολομό και αρωματικό ρύζι θα συναρπάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους 

Από τα αγαπημένα μου ψάρια είναι ο σολομός ο οποίος είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 και αλλά θρεπτικά.

Τον μαγείρεψα στον φούρνο και ενθουσιαστικά με την μαρινάδα που είχα φτιάξει γιατί ταίριαζε απόλυτα στο γούστο μου.

Υλικά:

450-600 gr Σολομό χωρίς πέτσα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κσ μέλι

3 κσ μουστάρδα Dijon

3 κσ σόγια χωρίς αλάτι

2 κσ ελαιόλαδο

1 κσ χυμός λεμόνι

1/8 κγ αλάτι

Μαύρο πιππέρι τριμμένο

1/8 κγ πιπέρι καγιέν

Λίγη πάπρικα

Κομμένα κομμάτια μαϊντανό για διακόσμηση (προαιρετικό )

Σουσάμι

Για το Ρύζι:

1 κούπα Jasmine rice πλυμμένο καλά

1 1/2 κούπα νερό

3 κγ ελαιόλαδο

1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 scallions λεπτοκομμένα

1 κγ ξύσμα από λάιμ

1/4 κγ αλάτι

1 1/2 κσ χυμό λάιμ

1/2 κούπα λεπτοκομμένο κόλιανδρο

Λίγα red pepper flakes

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά για να φτιάξουμε την μαρινάδα. Βάζουμε τον σολομό κομμένα σε 2 κομμάτια μέσα για 15 λεπτά στο ψυγείο.

3. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε αλουμινόχαρτο ή χαρτί μαγειρικής και από πάνω τον σολομό και τον ψήνουμε για 15 λεπτά τον βγάζουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ζουμί που έχει μείνει από την μαρινάδα και συνεχίζουμε στον φούρνο για αλλά 2-5 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζετε με σουσάμι και με τον μαϊντανό.

4. Πλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε καλά, το βράζουμε με λίγο αλάτι και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τον χυμό λάιμ, το ξύσμα, το λάδι τον κόλιανδρο και τα red pepper flakes.

5. Σερβίρουμε σε πιάτο το ρύζι και από πάνω τον σολομό καθώς ρίχνουμε και το ζουμί.

Καλή επιτυχία…

Μπορείτε να με βρείτε εδώ:

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης