Αυτή είναι η μυστική συνταγή μου για το μαγικό σουφλέ σοκολάτας

Αυτή είναι η μυστική συνταγή μου για το  ξακουστό σε όλους μαγικό Majenco σουφλέ σοκολάτας.

Αυτό είναι το ξακουστό σε όλους μαγικό σουφλέ σοκολάτας της Majenco aka δικό μου. Είναι αυτό που μου το κάνουν παραγγελία φίλες και φίλοι με τύπου “απαίτηση” να υπάρχει πάντα όταν μαγειρεύω στο σπίτι.

Δεν έχετε φάει ωραιότερο σουφλέ σοκολάτας από αυτό και σας το υπογράφω αρκεί να το φτιάξετε κατά γράμμα με τα ίδια προϊόντα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το μυστικό μου είναι …αντί για 375 γρ σοκολάτα κουβερτούρα να βάλετε 250 γρ και τα υπόλοιπα 125 γρ να τα μοιράσετε με 2 μικρές σοκολάτες γάλακτος Lacta & Cadbury . Το 2ο μυστικό μου είναι πως χρησιμοποιώ μόνο βούτυρο Lurpak ανάλατο σε χάρτινη συσκευασία. Δεν βάζω λικέρ (αλλά αν εσείς θέλετε να βάλετε μισό ποτήρι του κρασιού).

Τα υλικά είναι τα εξής:

375 γρ κουβερτούρα (225 μαύρη σοκολάτα και 125 γρ από 2 σοκολάτες γάλακτος χρησιμοποιώ cadbury & lacta )

250 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου.

6 αυγά ( χωρίζουμε κρόκο και ασπράδια)

200 γρ ζάχαρη

1κγ βανίλια

2 κουταλιές Αλεύρι που φουσκώνει περασμένα σε σίτα.

https://www.tiktok.com/@majenco/video/7426955017774533910

Για την εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε παντού με βούτυρο το ειδικό πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και προσθέτουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, αλεύρι, κρόκους και βανίλια και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν μαρένγκα. Στο αρχικό μπολ προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και αφού τα ανακατέψουμε καλά με μια σπάτουλα προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλές κινήσεις κυκλικές. Βάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος, καθαρίζετε προσεχτικά αν έχει χυθεί σοκολάτα και το βάζετε στον φούρνο για 40 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ανοίγετε τον φούρνο καθόλου κατά την διάρκεια ψησίματος γιατί δεν θα φουσκώσει το σουφλέ. ( Extra bonus καμιά φορά ρίχνω και λίγα chocolate chips για να λιώνει ακόμα πιο πολύ).

Για την κρέμα σαντιγί χτυπάω Κρέμα γάλακτος με λίγο ζάχαρη άχνη και αν θέλετε να φτιάξετε και σως σοκολάτας λιώστε 125 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια, σε πολύ χαμηλή φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με 3/4 φλυτζανιού νερό, ( & 4 κουταλιές γκραν μαρνιέρ προαιρετικά), και μισή κουταλιά ζάχαρη άχνη περασμένη από σίτα. Αφού λιώσει η σοκολάτα κλείνετε την φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και μία κουταλιά βούτυρο. Τα ανακατεύετε με σύρμα.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης