Innamorata: Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και ένας πανέμορφος «κρυφός» κήπος στο Χαλάνδρι
The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο υπέροχο Innamorata στο Χαλάνδρι για θεϊκή πίτσα και αυθεντικά ιταλικά πιάτα που συναρπάζουν.
Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά
Εντάξει πρέπει να το ομολογήσουμε, έχουμε ιδιαίτερη αγάπη για την ιταλική κουζίνα, ιδίως όταν υπηρετείται με την κομψότητα, τη χάρη και την προσήλωση που της αρμόζει. Και στο αρκετά νέο Innamorata στο Χαλάνδρι, που άνοιξε πριν κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, βρήκαμε μία από τις καλύτερες ιταλικές κουζίνες της πόλης να σερβίρεται σε έναν χώρο γεμάτο φινέτσα και θετικά vibes που σε προδιαθέτει εκ προοιμίου για υπέροχες βραδιές.
Το Innamorata, το όνομα του οποίου σημαίνει "είμαι ερωτευμένος", είναι πανέμορφο και το χειμώνα, καθώς παίρνουμε θέση στην άκρως ατμοσφαιρική σάλα του και χαζεύουμε τις καλοκουρδισμένες διαδικασίες στις δύο ανοικτές κουζίνες του. Η πιο γευστική «παράσταση» δίνεται μπροστά μας, με τις φωτιές του αυθεντικού ιταλικού φούρνου να αποτελούν το πιο διαδραστικό φόντο, καθώς υποδέχονται τις θεϊκές πίτσες με το προζυμένιο ζυμάρι 48ώρης ωρίμανσης και τα flatbreads που γεμίζουν γαργαλιστικά αρώματα το χώρο και μας ανοίγουν την όρεξη.
Όμως τώρα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να χτυπούν «κόκκινο», το Innamorata ξεδιπλώνει τα πιο όμορφα μυστικά του. Ο λόγος για την κρυμμένη του καταπράσινη αυλή, γεμάτη φυτά και λουλούδια, που αναδεικνύεται στο τέλειο σκηνικό για αυθεντικές ιταλικές εμπειρίες κάτω από τα αστέρια. Βρήκαμε λοιπόν και εμείς το spot μας στα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια, μπροστά στο γοητευτικό εξωτερικό μπαρ, και ξεκινήσαμε το νοητό ταξίδι μας στην Ιταλία και τις πιο συναρπαστικές γεύσεις της.
Ο executive chef, Γιάννης Κοσμαδάκης (βλ. Malconi’s) έχει σχεδιάσει ένα μενού που πατάει γερά στις ιταλικές βάσεις, αλλά κλείνει και λίγο το μάτι στον επισκέπτη με έξυπνα twists που μαρτυρούν την αδιαμφισβήτητη μαεστρία του ταλαντούχου σεφ, όπου μεγάλος κερδισμένος βγαίνει χωρίς αμφιβολία η γεύση. Στην κουζίνα καθημερινά ο πολύ ικανός Δημήτρης Γιαννόπουλος εκτελεί πιστά και με πάθος τις συνταγές, βγάζοντας πιάτα που θέλγουν το μάτι εξίσου με τον ουρανίσκο.
Πολύ σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως στις ανοικτές κουζίνες εδώ, όλα γίνονται στο χέρι με τις παραδοσιακές διαδικασίες, αφού από την pasta μέχρι τις σως και από τα ζυμάρια μέχρι ακόμη και το παγωτό, όλα δημιουργούνται from scratch… κάτι που καταλαβαίνει κανείς αυτόματα στις γεύσεις που απολαμβάνει.
Η ατμόσφαιρα του κήπου την ώρα που αρχίζει λίγο να πέφτει ο ήλιος είναι πραγματικά υπέροχη και με τα τραπέζια να βρίσκονται στις σωστές αποστάσεις και το σέρβις να είναι εξαιρετικό, το δείπνο μας στο Innamorata αποτελεί σίγουρα μία συνολικά εξαιρετική εμπειρία, χωρίς δεύτερες σκέψεις και περιστροφές. Είναι ένα εστιατόριο που θα μπορούσαμε να ερχόμαστε κάθε βράδυ, κάτι που μαρτυράται και από τον τεράστιο αριθμό repeaters που έχει να επιδείξει, αφού εδώ συχνά θα βρεις τους ίδιους ορκισμένους foodies δύο και τρεις φορές τη βδομάδα.
Εμείς όπως γνωρίζετε ήδη δεν είμαστε λιτοδίαιτες, γι’ αυτό και δοκιμάσαμε σχεδόν όλο το μενού για να έχουμε άποψη. Ή μάλλον για να είμαστε ακόμη πιο ειλικρινείς, γιατί δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε σχεδόν σε τίποτα. Ξεκινήσαμε λοιπόν με δύο σαλάτες: την Burrata με αρωματικά τοματίνια, πικλαρισμένο κρεμμύδι, panko bread και pesto, που ήταν συγκλονιστική και δεν αφήσαμε μπουκιά.
Και την Gorgonzola, που όπως μαθαίνουμε ανήκει στα best sellers, και περιλαμβάνει τριλογία πράσινων λαχανικών, αχλάδι, φιστίκι Αιγίνης, dressing από αχλάδι και φυσικά gorgonzola. Για τους λάτρεις του συγκεκριμένου τυριού, αυτή είναι η απόλυτη σαλάτα της πόλης!
Συνεχίσαμε με το Vitello Tonnato, ένα πιάτο που πολλές φορές έχουμε δοκιμάσει σε πολλά twists και εκδοχές, και εδώ λατρέψαμε. Είναι λίγο πειραγμένο το πιάτο, γιατί κρατάει μεν την κλασσική συνταγή στα βασικά, αλλά έχει μεταμορφώσει την παραδοσιακά πληθωρική σως του τόνου σε μία φινετσάτη μους και αυτό κατά την άποψή μας ήταν εξαιρετική κίνηση, αφού δίνει μία ανάλαφρη διάσταση σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά πιάτα. Το τέλεια κομμένο olive fed wagyu φυσικά και παίζει το δικό του ιδιαίτερο ρόλο στο άρτιο γευστικό αποτέλεσμα.
Σειρά είχε το Carpaccio di Manzo με το λεπτοκομμένο Black Angus Teres Major και την κρέμα παρμεζάνας να δίνουν τη σωστή μεστότητα της γεύσης και το jalapeno και το λεμόνι να προσθέτουν τη δική τους πινελιά στις απαραίτητες εντάσεις.
Η Crab salad με το καψαλισμένο αβοκάντο, τη spicy mayo και το citrus dressing είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο με τη σάρκα του καβουριού να αγκαλιάζεται όμορφα από το σωστής οξύτητας dressing και το αποτέλεσμα να αφηγείται ανάλαφρες καλοκαιρινές ιστορίες.
Καθώς αναφερθήκαμε πριν στο θέμα της εξαιρετικής ζύμης, που έχει προζύμι και ξεκουράζεται για μίνιμουμ 48 ώρες πριν μεταμορφωθεί σε κορυφαίες πίτσες και λαχταριστά flatbreads, ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο συγκεκριμένες. Λατρέψαμε τη Bruschetta carpaccio με κρέμα παρμεζάνας και ψιλοκομμένη αρωματική τομάτα, ένα πιάτο που εύκολα θα απολαμβάναμε και με ένα ποτήρι κρασί στο όμορφο υπερυψωμένο lounge μετά το γραφείο με τις φίλες μας.
Αλλά εκεί που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε ήταν η πίτσα. Είναι γνωστό τοις πάσιν πως εάν θέλει κανείς να δει την ποιότητα της ζύμης ενός εστιατορίου δοκιμάζει πάντα πίτσα margherita. Αυτό κάναμε και εμείς και υποκλιθήκαμε μπροστά στο μεγαλείο της απλότητας και των κορυφαίων υλικών. Σάλτσα τομάτας San Marzano, premium φρέσκια mozzarella και αρωματικός βασιλικός αρκούν για μία συναρπαστική γευστική εμπειρία.
Η pasta όπως προείπαμε φτιάχνεται επίσης εδώ, μέσα στην κουζίνα, και αυτό φαίνεται στο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάσαμε πολλές και διαφορετικές pastas και καταλήξαμε πως η Gnocchi truffle, παρότι ίσως κάποιος να τη θεωρήσει λίγο πληθωρική για καλοκαίρι, είναι από τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε φέτος, με τη φρέσκια τρούφα στην σωστή ποσότητα να βάζει την τελική πινελιά και να αναδεικνύει στο έπακρο ένα ήδη δυνατό πιάτο. Πολύ ενδιαφέρον πιάτο και το Maltagliati smoked salmon με ευγενική κρέμα παρμεζάνας, λεμόνι και σπιτικά καπνισμένο σολομό. Πρόκειται για μία πρόταση ανάλαφρη και πολύ καλοκαιρινή, που δεν σκεπάζει την όμορφα καπνισμένη γεύση του σολομού και συστήνεται ανεπιφύλακτα σε κάθε λάτρη του εξαιρετικού αυτού ψαριού.
Η Milanese Cotolette είναι για «δυνατούς λύτες», αφού το μέγεθός της είναι αξιοσέβαστο και η παρασκευή της εξαιρετική. Τόσο που την φάγαμε όλη και δεν το μετανιώσαμε. Ετοιμάζεται με χοιρινό κρέας και το τηγάνι της είναι αέρινο. Crispy και πάρα πολύ νόστιμη, συνοδεύεται από μία χειροποίητη σως ταρτάρ και μπορούμε να επιλέξουμε να την ταιριάξουμε με διάφορες επιλογές, εάν το επιθυμούμε, όπως σαλάτα εποχής, σπαράγγια ή λεμονάτες baby πατατούλες, μεταξύ και άλλων προτάσεων.
Φυσικά και επιλέξαμε Tiramisu στα γλυκά, αφού το Innamorata σερβίρει μία από τις καλύτερες της πόλης, με απόλυτο σεβασμό στην κλασσική συνταγή που τόσο αγαπάμε. Τα υψηλής ποιότητας υλικά και η τέχνη του σεφ απογειώνουν το διάσημο γλυκό. Όμως δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε εκεί, αφού το χειροποίητο παγωτό βανίλια, συνοδευόμενο από όλες τις αμαρτωλές μας αγάπες, όπως σοκολάτα, καραμέλα, τριμμένο μπισκότο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μας έκανε να παραμιλάμε.
Το εξωτερικό μπαρ και ο lounge χώρος στο υπερυψωμένο τμήμα του κήπου προσφέρονται εξαιρετικά για after office drinks, με το καλοφτιαγμένο negroni να γίνεται ανάρπαστο και συνήθως να οδηγεί σε πίτσες και bar food για συνοδεία.
Το Innamorata είναι σίγουρο πως θα πρωταγωνιστήσει στο καλοκαίρι μας που μόλις ξεκινά, αφού ήδη ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το σαββατοκύριακο, όπου θα πούμε τα νέα της εβδομάδας πάνω από την αγαπημένη μας πίτσα. Να σημειώσουμε πως ο καταπράσινος κήπος διατίθεται και για προσωπικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις!
Info: Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι, 2106756733. Ανοικτά καθημερινά 6-12μμ, εκτός Κυριακής.
Διαγωνισμός
Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly
Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την αυθεντική ιταλική εμπειρία Innamorata στο Χαλάνδρι, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 120 ευρώ για 2 άτομα.
Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:
📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr
📍 Follow @queengr, @innamorata_restaurant & @majenco
📍 Kάντε mention δύο φίλους
Καλή επιτυχία!
Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.
#Innamorata #Innamoratarestaurant #Halandri #Dinner #Pizza #ItalianFood #PastaLover #PizzaAthens #ItalianDinner #Giveaway #FoodLovers #SuperGiveaway #WeShareFoodLoveAndFeelings #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly
Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ