Maison Colette: Λαχταριστές γαλλικές συνταγές και αυθεντικά παριζιάνικα vibes στο Ν. Ψυχικό

Σαμάνθα Αποστολοπούλου

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Maison Colette στο Νέο Ψυχικό για αυθεντική γαλλική κουζίνα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμη καν έναν χρόνο παρουσίας στην κομψή σκηνή του Νέου Ψυχικού, όμως το πανέμορφο Maison Colette, που θα έλεγε κανείς πως έχει ξεπηδήσει μέσα από κάποιο γαλλικό μυθιστόρημα ή πως έχει προσγειωθεί αυτούσιο από κάποια παριζιάνικη ιντελεκτουέλ συνοικία, έχει ήδη γίνει το απόλυτο meeting point της ευρύτερης περιοχής του από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Διατηρώντας ανέπαφη την αστική αβρότητα της παλιάς «κατοικίας» που το φιλοξενεί, το Maison Colette μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την προσεγμένη χρωματική του παλέτα, που παίζει με τις αποχρώσεις του μωβ και το λευκό, τα πολυτελή υλικά, όπως το βελούδο, το μάρμαρο, το κρύσταλλο και το σκούρο ξύλο, τα στην εντέλεια στρωμένα τραπέζια του με τα λινά τραπεζομάντηλα και τις λευκές πετσέτες, τα tailor made πιάτα του, τις ζεστές και instagrammable γωνιές του, αλλά και τη συνολικά φιλόξενη αύρα του, που μας προσκαλεί για all-day γευστικές εμπειρίες γεμάτες αβίαστη γαλλική φινέτσα.

Ο πανέμορφος εσωτερικός χώρος «αγκαλιάζεται» από δύο εξίσου cozy-chic αυλές με τα στυλ φερ φορζέ έπιπλα και τις μεγάλες μωβ ομπρέλες, που, όταν ο καιρός το επιτρέπει, γίνονται το ιδανικό σημείο για να απολαύσει το απαιτητικό κοινό του Ψυχικού τον πρωινό καφέ και το brunch του, ένα χαλαρό lunch ή ένα κομψό dinner.

Παρέες φίλων, μοντέρνες οικογένειες και ρομαντικά ζευγάρια βρίσκουν εδώ το πιο ταιριαστό τους «στέκι», ανάλογα με την ώρα της ημέρας, αλλά ταυτόχρονα το Maison Colette αναδεικνύεται και στο τέλειο setting για after office gatherings και φυσικά επαγγελματικές συναντήσεις με κομψή διάθεση.

Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε πως στον πρώτο όροφο υπάρχει και ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, που θυμίζει ακόμη περισσότερο «σπίτι» και προσφέρεται ιδανικά για private gatherings έως και 15 ατόμων, ενώ έχει το δικό του μπαρ και ουσιαστικά προσφέρει όλη την εμπειρία Maison Colette αλλά σε καθεστώς απόλυτης ιδιωτικότητας.

Γιώργος Καλλίθρακας, Chef de Cuisine Maison Colette.

Η επιμέλεια του μενού ανήκει στον εξαιρετικά ταλαντούχο και ιδιαίτερα πολυσχιδή Executive Chef του Ομίλου S-One Hospitality Δημήτρη Σταμούδη, ενώ τα γλυκά υπογράφει ο εξίσου δυνατός δίδυμος αδελφός του, o Θανάσης Σταμούδης. Στην κουζίνα καθημερινά συναντούμε τον πολύ ικανό Γιώργο Καλλίθρακα, σε ρόλο Chef de Cuisine να εκτελεί στην εντέλεια τις αυθεντικές γαλλικές συνταγές που μας κάνουν να αισθανόμαστε πως τηλεμεταφερθήκαμε σε κάποιο παραμυθένιο bistrot της Μονμάρτρης.

Εμείς πήραμε θέση στα τραπέζια της εσωτερικής «βεράντας» που λούζονται στο φυσικό φως και πήγαμε ένα νοητό ταξίδι στο Παρίσι μέσα από τα πιο λαχταριστά πιάτα και τις πιο κλασσικές γαλλικές συνταγές σε τέλεια εκτέλεση. Η αλήθεια είναι πως ήταν αδύνατον να επιλέξουμε τα ωραιότερα για να μοιραστούμε μαζί σας, καθώς ήταν όλα υπέροχα, οπότε θα σας μιλήσουμε για όλα, ένα προς ένα.

Ξεκινήσαμε με μία κάπως πιο αφαιρετική εκδοχή της κλασσικής νισουάζ με όλα τα συστατικά της αυθεντικής συνταγής να δίνουν το «παρών» αλλά σε ένα πιο ανάλαφρο τόνο, που την έκανε λιγότερο πληθωρική και ισοδύναμα απολαυστική.

Απόλυτο must-taste του μενού του κομψότερου γαλλικού bristrot της πόλης μας το camembert “au four” που έρχεται κατευθείαν από το φούρνο και λιώνει σαγηνευτικά όπως τεμαχίζεται, αυξάνοντας την προσμονή μέχρι να φτάσει να τέρψει τον ουρανίσκο μας. Η μαρμελάδα βατόμουρο και το θρυμματισμένο φιστίκι που το συνοδεύουν βοηθούν στο να κερδηθούν οι εντυπώσεις στο παιχνίδι των υφών και των εντάσεων.

Εξαιρετική επιλογή και το tartare de boeuf με κρεμμυδάκι, μουστάρδα ντιζόν και κάπαρη, που στο συγκεκριμένο μενού δεν συνοδεύεται από ωμό αυγό, και μαρτυρά την κορυφαία ποιότητα του μοσχαριού σε κάθε του μπουκιά. Οι ωραία ισορροπημένες οξύτητες αναδεικνύονται τέλεια με το σωστό ανακάτεμα, πριν τοποθετήσουμε την κάθε τέλεια μπουκίτσα μας πάνω στο φρυγανισμένο ψωμάκι που το συνοδεύει.

Μας άρεσαν πολύ οι κροκέτες dauphinoise με πατάτα, κρεμμύδι και μπέικον, που ήταν όπως πρέπει τραγανές απέξω, χωρίς να μαρτυρούν το πέρασμα από το τηγάνι, και μέσα αφράτες και μεστές, με ωραίο δάγκωμα και γεμάτες νοσταλγική νοστιμιά.

Όχι τόσο γαλλικό, μα νόστιμο, το rigatoni “truffle” με τριμμένη μαύρη τρούφα και άγρια μανιτάρια, το οποίο θα λατρέψουν οι ορκισμένοι pasta lovers, ιδίως λόγω του αριστοτεχνικά βρασμένου ζυμαρικού, που κρατάει όσο πρέπει, και της εξαιρετικά δεμένης σως του.

Απολύτως εναρμονισμένο με το a la francaise κλίμα το ψάρι ημέρας Provencal, που την ημέρα της δικής μας επίσκεψης ήταν ένα ολόφρεσκο λαβράκι. Η σάλτσα με τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ, την ψιλοκομμένη τομάτα, την κάπαρη, τις ελιές και το μαϊντανό αναδεικνύει περαιτέρω τη φρεσκάδα και τη ρουστίκ διάθεση αυτού του κλασσικού πιάτου.

Ιδανικό ειδικά για τις κρύες χειμερινές ημέρες και νύχτες το boeuf bourguignon με μανιτάρια, καπνιστή πανσέτα και βελούδινο πουρέ πατάτας, που με τη μεστή και γεμάτη του γεύση γίνεται ένα σχεδόν «comfort» νοστιμιάς πιάτο. Το μοσχάρι κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα και δίνει αυτή την όμορφα πληθωρική διάσταση που θυμίζει -Γαλλίδα εν προκειμένω- μαμά.

Προσωπικό μας αγαπημένο που πάντα αναζητούμε σε κάθε γαλλικό εστιατόριο το entrecote café de Paris, ψημένο ακριβώς όπως πρέπει και περιχυμένο με την πολυδιάστατη ομώνυμη βουτυρένια σως, που εδώ ετοιμάζεται με 28 διαφορετικά υλικά. Από τις πολλές και πλούσιες επιλογές συνοδευτικών εμείς προτιμήσαμε τις λεπτοκομμένες χειροποίητες πατάτες τηγανητές και τα άγρια μανιτάρια με εστραγκόν, και τα δύο εκ των οποίων αποδείχθηκαν εθιστικά νόστιμα.

Στα γλυκά, όπου όπως είπαμε έχουμε την πιο λαχταριστή υπογραφή, αυτή του ταλαντούχου Θανάση Σταμούδη, οι προτάσεις μας έβαλαν σε σοβαρά διλήμματα. Τελικά κατορθώσαμε να περιοριστούμε σε δύο, το κάπως εξωτικό και πολύ ανάλαφρο baba au rum με ρούμι, μάνγκο και φρούτα του πάθους, που έρχεται σερβιρισμένο μέσα σε ένα ρετρό κρυστάλλινο μπολάκι που μας ενθουσίασε.

Και το κολασμένο millefeuille parfait με τραγανή σφολιάτα, κρέμα βανίλια και καραμέλα βουτύρου, το οποίο περιχύνεται ηδονικά με παχύρευστη αλμυρή καραμέλα, αφού τεμαχιστεί μπροστά στα μάτια των καθήμενων, δίνοντας αφορμή για viral Instagram stories. Αρκεί να σου πούμε πως κανονικά το συγκεκριμένο dessert είναι για τέσσερα άτομα, αλλά αυτό εμάς καθόλου δεν μας πτόησε, αφού δεν αφήσαμε ούτε crumb καραμελωμένης σφολιάτας.

Πριν κλείσουμε να σημειώσουμε πως το Maison Colette ετοιμάζει τα πιο κομψά ρεβεγιόν της πόλης τις παραμονές των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς με live music, πλήρως εορταστική διάθεση και φυσικά ειδικά σχεδιασμένα μενού και wine pairings που θα συναρπάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Info: Δ. Βασιλείου 14, Ν. Ψυχικό, 2102650200

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει την απόλυτη εμπειρία Maison Colette στο Νέο Ψυχικό, κερδίζοντας ένα γεύμα αξίας 160 ευρώ για 2 άτομα (Δευτέρα έως Τετάρτη, εκτός εορταστικών ημερών, και με ισχύ εξαργύρωσης δώρου 2 μηνών).

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @maisoncolette.athens , @s_one_hospitality & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#MaisonColette #MaisonColetteΑthens #FrenchCuisine #Brunch #Lunch #Dinner #Cocktails #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Διαγωνισμος #Giveaway #WeShareFoodLoveAndFeelings #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης