Μήπως το «relationshopping» σε εμποδίζει από το να συναντήσεις κάποιον πραγματικά;

Γεωργία Βλαχοπούλου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν το «ανελέητο» scrollάρισμα στις εφαρμογές γνωριμιών σε έχει κάνει extra επιλεκτική κι ίσως γι' αυτό δεν έχεις ακόμα κάποιο ταίρι;

Τις εφαρμογές τύπου Tinder, Bumble ή Hinge σίγουρα τις έχεις ακουστά κι αν δεν τις έχεις να σε ενημερώσω πως πρόκειται για εφαρμογές στις οποίες πολλοί singles μπαίνουν καθημερινά για να βρουν κάποιο ταίρι. Ούτως ή άλλως οι ρυθμοί της ζωής μας σήμερα είναι τόσο γρήγοροι που είναι πολύ πιθανό να μην έχεις τον χρόνο να βγεις για ένα ποτό, οπότε αυτές οι εφαρμογές σε βοηθούν κατά κάποιον τρόπο να γνωρίσεις νέο κόσμο.

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι πάντα ιδανικό το να ψάχνεις σε τέτοιου είδους εφαρμογές για το ιδανικό σου και θα σου εξηγήσουμε τον λόγο. Υπάρχει ένας όρος, το «relationshopping», που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα την κατάσταση. Ουσιαστικά, το «relationshopping» συμβαίνει όταν κοιτάζεις άσκοπα ένα σωρό άτομα σε εφαρμογές γνωριμιών σαν να είναι αντικείμενα σε έναν κατάλογο. Άλλωστε, για να κάνεις κάποιο match (δηλαδή ταίριασμα) με κάποιον πρέπει να κάνεις είτε συνεχώς scroll ή swipe δεξιά κι αριστερά σε τέτοιου είδους εφαρμογές, οπότε όντως η όλη διαδικασία μοιάζει με online shopping αν το σκεφτείς.

Ο λόγος που σε κάνει να απορρίπτεις όλα τα άτομα που «περνούν» από μπροστά σου και σε κάνει να ψάχνεις ατελείωτα είναι η ιδέα ότι πιθανώς υπάρχει κάποιος καλύτερος εκεί έξω.

Το πιθανότερο βέβαια, είναι με αυτή την τακτική να έχεις πάρα πολλά άτομα με τα οποία έχετε κάνει like και ή δεν είχε κάποιο αντίκρισμα ή αν είχε εν τέλει δεν προχώρησε σε κάποιο ραντεβού ή ακόμα χειρότερα σε κάποια συζήτηση. Κι αυτό γιατί, ίσως το like που έκανες ήταν αρκετά επιπόλαιο και πάνω στην βιασύνη.

Βέβαια, προτού να αρχίσεις να νιώθεις άγχος ή άσχημα να σου πούμε πως είναι κατανοητό να ακολουθείς αυτή την τακτική για να βρεις το «ιδανικό» για σένα ταίρι. Οι λόγοι είναι προφανείς. Μπορεί να είχε τύχει να γνωρίσεις κάποιο άτομο από αυτές τις εφαρμογές, να βγήκες ραντεβού και τελικά να ήταν κάτι άλλο από αυτό που έδειχνε στις φωτογραφίες του ή στις πληροφορίες του προφίλ του. Έτσι κι εσύ μπορεί να έχεις γίνει πιο καχύποπτη με τα άτομα που εμφανίζονται στην αρχική σου οθόνη και γι΄αυτό να ψάχνεις το «ιδανικό προφίλ».

Όμως έτσι, ελλοχεύει ο κίνδυνος τελικά να χάσεις κάποια ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον που πραγματικά θα μπορούσατε να ταιριάξετε. Υπάρχουν τρόποι για να αλλάξει αυτό. Ξέχνα για λίγο τις προηγούμενες κακές εμπειρίες που είχες και σκέψου πώς μπορεί να μοιάζει το άτομο που θα ήθελες. Αφού σκεφτείς προσεκτικά, μετά σταμάτα να προσπερνάς τα άτομα που βρίσκονται στην αρχική σου με «ταχύτητα φωτός» και προσπάθησε να δώσεις ευκαιρία και σε άτομα που μπορεί να μην έχουν όλες τις πληροφορίες οργανωμένες στο προφίλ τους αλλά να σου αρέσουν εμφανισιακά. Για παράδειγμα, πάρε το ρίσκο να κάνεις like ή ακόμα και να στείλεις μήνυμα σε εκείνον τον «γυμναστηριακό» τύπο που μόνο το όνομα και την περιοχή που μένει έχει στο προφίλ του. Μπορεί να είναι ο πιο ενδιαφέρον άνθρωπος που θα έχεις γνωρίσει και αυτό να μην φαινόταν εξ αρχής. Μην περιμένεις όλα να σου έρθουν έτοιμα. Ο έρωτας θέλει και λίγο να τον «ανακαλύψεις».

Αν πάλι η προσπάθειά σου πέσει στο κενό δεν υπάρχει λόγος να στεναχωρηθείς. Το ταίρι που ψάχνεις είναι κάπου εκεί έξω, αρκεί πρώτα να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει αυτός ο άνθρωπος που ψάχνεις.

Πηγή: www.poosh.com

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης