Πράγματα που επίτηδες αγνοείς μπορούν να κάνουν το «τέλειο» ραντεβού σου να πάει τελείως λάθος

Γεωργία Βλαχοπούλου

Γνωριστήκατε στα social media, μιλάτε κάθε μέρα όλη μέρα, σου φαίνεται ελκυστικός κι όμως το πρώτο σας ραντεβού είναι σκέτη αποτυχία. Υπάρχει εξήγηση και την ξέρεις όσο κι αν δεν θες να την παραδεχτείς.

Κι εκεί που έχεις γραφτεί σε κάθε online εφαρμογή dating, έρχεται επιτέλους ένα match (ένα «ταίριασμα») με ένα αγόρι που και το προφίλ του σου αρέσει αλλά και η εμφάνισή του, απ' όσο μπορείς τουλάχιστον να καταλάβεις από τις φωτογραφίες που βλέπεις. Και ξεκινάτε να μιλάτε και να ταιριάζουν οι απόψεις σας κι εσύ να λες «Επιτέλους, βρήκα το άλλο μου μισό!». Και τι μένει μόνο; Mα φυσικά το να συναντηθείτε.

Κανονίζετε λοιπόν, το πρώτο σας ραντεβού από κοντά κι όμως όταν αυτό φτάνει στο τέλος του η απογοήτευσή σου είναι μεγάλη, αφού αυτό ίσως ήταν ένα από τα πιο fail ραντεβού που έχεις βρεθεί. Παρότι όμως, αναρωτιέσαι πώς μπορεί να έγινε αυτό - αφού όλα τουλάχιστον διαδικτυακά πήγαιναν κατ' ευχήν - ξέρεις μέσα σου ποιοι λόγοι έκαναν αυτό το ραντεβού «σκέτη αποτυχία».

Ας τους πάρουμε με τη σειρά.

Ναι, η εμφάνιση παίζει ρόλο!

Ένας πρώτος λόγος που αυτό το ραντεβού ήταν καταδικασμένο από την αρχή είναι γιατί ίσως μόλις τον είδες η εικόνα του δεν θύμιζε και πολύ την εικόνα που είχες εσύ στο μυαλό σου γι' αυτόν. Κοινώς δεν σου άρεσε εμφανισιακά και κάπως έτσι η ρομαντική διάθεση που είχες καταστράφηκε.

Και θα μου πεις «μα είχα δει φωτογραφίες του». Κι όμως πολλές φορές ειδικά αν έχει αρχίσει να μας ενδιαφέρει ο άλλος λίγο παραπάνω τείνουμε να επιλέγουμε τα καλά χαρακτηριστικά του. Κι αυτό ισχύει και για την εμφάνισή του. Υπάρχει δηλαδή, μεγάλη πιθανότητα να είχες δει τις φωτογραφίες του αλλά να συγκράτησες τις πιο καλές λήψεις του στο μυαλό σου και βλέποντάς τον live να απογοητεύτηκες. Όλοι μας έχουμε βγάλει φωτογραφίες που μπορεί να μας κολακεύουν περισσότερο και φωτογραφίες που είναι το ακριβώς αντίθετο.

Από την άλλη μπορεί το άτομο με το οποίο μιλούσες όντως να είχε πιο παλιές φωτογραφίες του στην online εφαρμογή και από κοντά κάποια χαρακτηριστικά του να ήταν εντελώς αλλαγμένα, όπως για παράδειγμα τα μαλλιά.

Δεν υπάρχει «επαφή» μακριά από το πληκτρολόγιο

Ένας άλλος, εξίσου πολύ σημαντικός λόγος που μπορεί το ραντεβού σου να μην πήγε καθόλου καλά, παρότι είχες άλλες προσδοκίες είναι ότι η τόσο καλή επικοινωνία που είχατε όσο μιλούσατε διαδικτυακά έμεινε «πίσω» από το πληκτρολόγιο. Κι αυτό μπορεί άνετα να συμβεί, καθώς όταν κάποιος μιλάει διαδικτυακά έχει τον χρόνο να σκεφτεί τις απαντήσεις του, ίσως και να τις «ωραιοποιήσει». Όταν επικοινωνείς, όμως live με κάποιον κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Εκεί είναι που φαίνεται και ο αληθινός χαρακτήρας του καθένα.

Έτσι, ενώ online μιλούσατε για τα πάντα, live ίσως υπάρχει αμηχανία και ίσως κάποιες απόψεις σας να μην ταιριάζουν τελικά. Με το να βγεις ένα κανονικό δια ζώσης ραντεβού με κάποιον, βλέπεις εκτός από το πώς κυλάει η μεταξύ σας αλληλεπίδραση πώς αλληλεπιδρά και με τον κόσμο γύρω του. Για παράδειγμα, πώς απευθύνεται στον σερβιτόρο του μαγαζιού στο οποίο έχετε βγει για πρώτη φορά. Κάπως έτσι, μπορείς να κρίνεις περισσότερα πράγματα για εκείνον κι υπάρχει η περίπτωση να μην ταιριάζουν με τη δική σου ποσωπικότητα και στάση ζωής.

Δεν θέλετε τα ίδια πράγματα τελικά

Μπορεί να έχετε μιλήσει αρκετές φορές στο chat, για διάφορα θέματα ή για την ζωή σας και να έχεις συμπεράνει πως αναζητάτε τα ίδια από μια σχέση. Κι όμως, υπάρχει περίπτωση αυτή η σύμπνοια απόψεων να μην ήταν πραγματική αλλά εικονική. Εικονική γιατί εσύ μπορεί να είχες πιστέψει ενδόμυχα πως για παράδειγμα κι οι δυο ψάχνεται για κάτι σοβαρό, ενώ το άτομο που σε ενδιέφερε ήθελε τελικά μια απλή «παρέα».

Το ότι συμφωνείς με κάποιον σε γενικά θέματα καθημερινότητας ή το ότι τα λέτε «ωραία», δεν σημαίνει ότι θέλετε τα ίδια πράγματα. Ναι μπορεί να υπάρχει χημεία, όμως μην ξεχνάς πως οι online εφαρμογές dating έχουν φτιαχτεί για να μπορεί κάποιος να ικανοποιήσει πρωτίστως τις σεξουαλικές του ανάγκες. Το αν αυτό θα έχει διάρκεια δεν εξασφαλίζεται από κάποιον κανόνα.

Έχεις ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη

Ακόμη κάτι που μπορεί να σε έκανε να μην περάσεις τελικά όπως περίμενες στο ραντεβού σου είναι το ότι έχεις θέσει ψηλά τον πήχη. Ίσως κάποια προηγούμενη σχέση σου σε πλήγωσε τόσο πολύ που μαζί με το γεγονός ότι μεγαλώνουμε - και οι απόψεις μας είναι πιο δύσκολο να αλλάξουν ή να συμβιβαστούν - βρίσκεις «θέματα» εκεί που δεν υπάρχουν.

Ο λόγος είναι πως έχεις ανασφάλεια μήπως και πάλι κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα και να μην αφήνεσαι πιο χαλαρή και να είσαι συνεχώς καχύποπτη. Για παράδειγμα μπορεί να βγήκες ραντεβού με εκείνον που μιλούσες διαδικτυακά και τα λέγατε μια χαρά κι ενώ η εμφάνισή του ήταν ίδια και από κοντά, όπως και ο τρόπος που επικοινωνούσατε, εσένα να μην σου άρεσε το γεγονός πως ίσως δεν ήταν πιο ψηλός από σένα. Αν το σκεφτείς καλά αυτή η λεπτομέρεια δεν είναι και τόσο σημαντική συγκριτικά με το να έχεις καλή επικοινωνία με τον άλλο.

To προτιμότερο για σένα αλλά και για να μην «πληγωθείς» ξανά μετά από ένα τέτοιου είδους αποτυχημένο ραντεβού είναι κυρίως το να είσαι προετοιμασμένη ότι και αυτό μπορεί να συμβεί. Στην ουσία βγαίνεις με κάποιον που δεν έχεις ξαναδεί - ή μπορεί να έχετε συναναστραφεί μόνο στα πλαίσια της δουλειάς -και οι πιθανότητες να πάει καλά είναι 50 - 50. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να μην πλάθεις ιδανικές καταστάσεις στο μυαλό σου, έτσι ώστε να μην πέσεις τελείως από τα σύννεφα εκείνη την ώρα.

Όπως και να 'χει, δεν χρειάζεαι καμία απογοήτευση, αφού στα θετικά ενός, έστω και αποτυχημένου ραντεβού, είναι το γεγονός πως συναναστρέφεσαι και με νέο κόσμο και γιατί όχι μπορεί αντί για σύντροφο να αποκτήσεις έναν πολύ καλό φίλο.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης