Αυτό είναι το μυστικό για να γίνεις πιο ελκυστική -και όχι δεν είναι το χιούμορ και η εξυπνάδα σου

Αυτό είναι το μυστικό για να γίνεις πιο ελκυστική -και όχι δεν είναι το χιούμορ και η εξυπνάδα σου
Pexels

Πώς να είσαι πιο ελκυστική; Η απρόσμενη απάντηση θα σε κάνει να συμφωνήσεις με το χαρακτηριστικό που ενισχύει την έλξη.

Ψάχνεις έναν τρόπο για να δείχνεις πιο ελκυστική στα ραντεβού και την καθημερινότητά σου; Μια μελέτη έχει την απάντηση για το πώς θα το πετύχεις και δεν έχει να κάνει με τον εξυπνάδα σου.

Το να είσαι ελκυστική δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το ερωτικό στοιχείο που εμπεριέχεται στην έλξη. Μπορεί να είσαι ελκυστική απέναντι σε οποιοδήποτε άτομο, ακόμα και σε έναν φίλο ή συνάδελφό σου. Η έλξη δεν είναι πάντα ερωτική. Αναλόγως το άτομο που έχεις απέναντί σου μπορείς να την προσδιορίσεις.

Ασχέτως, λοιπόν, με το να αν θες να ελκύεις κάποιον ερωτικά ή όχι, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα φαίνεσαι πιο ελκυστική στα μάτια των άλλων και ο τρόπος είναι πραγματικά απλός.

5 χαρακτηριστικά που σε κάνουν super ελκυστική (και δεν έχουν καμία σχέση με την εμφάνισή σου)

Πώς να είσαι πιο ελκυστική; Μια μελέτη δίνει την απάντηση

Είτε πρόκειται για την ανανέωση της γκαρνταρόμπας είτε για ένα νέο κούρεμα, πολλοί άνθρωποι θα δοκιμάσουν τα πάντα για να φαίνονται πιο ελκυστικοί, ειδικά μετά από αυτή την έρευνα.

gynaika.jpg

Παρόλο που πολλοί ισχυρίζονται πως η έλξη είναι συχνά στοιχείο του χαρακτήρα και έχει να κάνει με την ευφυΐα και το χιούμορ, μια νέα μελέτη δείχνει ότι η φυσική ομορφιά συνδέεται στην πραγματικότητα με ένα βασικό χαρακτηριστικό.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ λένε ότι στην πραγματικότητα όλα οφείλονται στην καλοσύνη, γνωστή και ως θετική κοινωνική συμπεριφορά.

«Η κοινωνικότητα, λόγω του καθοριστικού της ρόλου στις ανθρώπινες σχέσεις, επηρεάζει μοναδικά τις αξιολογήσεις της σωματικής έλξης», δήλωσαν τα μέλη της ομάδας.

Προηγούμενες μελέτες έχουν αποκαλύψει διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τη φυσική ομορφιά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η συμμετρία του προσώπου, το φλερτ και η αυτοπεποίθηση.

Μέχρι τώρα, όμως, δεν είχε ερευνηθεί ο αντίκτυπος της καλοσύνης στη σωματική ομορφιά.

«Σε μια κοινωνία που εκτιμά την εμφάνιση, η κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν την αξιολόγηση της ομορφιάς είναι σημαντική», έγραψαν οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Natalia Kononov, στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Social Psychology.

5 λάθος συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο ελκυστική

Πώς διεξήχθη η έρευνα;

Για να καταλήξουν στο αποτέλεσμα της μελέτης, οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε συνολικά 4.192 άτομα. Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν φωτογραφίες χαμογελαστών ανδρών ή γυναικών, μαζί με περιγραφές τους.

Οι περιγραφές περιλάμβαναν διάφορα χαρακτηριστικά, όπως το ότι εργάζονταν σε κάποιο συσσίτιο (υποδεικνύοντας ότι το άτομο ήταν ευγενικό), το χιούμορ και την ευφυΐα.

Αφού οι συμμετέχοντες είδαν τις εικόνες και τις περιγραφές, τους ζητήθηκε στη συνέχεια να βαθμολογήσουν πόσο ελκυστικά θεωρούσαν τα άτομα στις φωτογραφίες. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι, και στα 10 πειράματα, οι άνθρωποι με θετική κοινωνική συμπεριφορά αξιολογήθηκαν ως πιο όμορφοι σωματικά.

gynaikes.jpg

Παραδόξως, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η θετική κοινωνική συμπεριφορά είχε μεγαλύτερη επίδραση στην ομορφιά από ό,τι το χιούμορ ή η ευφυΐα.

«Αν και άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας έχουν τα πλεονεκτήματά τους, η μελέτη αυτή δείχνει ότι η κοινωνικότητα επηρεάζει σημαντικά τις αξιολογήσεις της ομορφιάς περισσότερο από άλλα θετικά χαρακτηριστικά, όπως το χιούμορ ή η νοημοσύνη», εξήγησε η ομάδα.

Συνολικά, οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα αναδείξουν τον «μοναδικό και κεντρικό ρόλο» της θετικής κοινωνικής συμπεριφοράς στη διαμόρφωση της σωματικής σας εμφάνισης.

«Σε ατομικό επίπεδο, η συμμετοχή σε ευγενικές και βοηθητικές πράξεις θα μπορούσε να ενισχύσει τις ευνοϊκότερες εκτιμήσεις της εμφάνισης του ατόμου», κατέληξαν.

DPG Network