Eίμαι 27 χρονών και μέχρι τώρα η σχέση μου με το άλλο φύλο είναι χάλια. Mάλλον ευθύνομαι εγώ για αυτή τη κατάληξη...
To Queen.gr βρίσκεται κοντά στις αναγνώστριές του
Το γράμμα της αναγνώστριας
Γεια σας, είμαι 27 χρονών και μέχρι τώρα η σχέση μου με το άλλο φύλο είναι χάλια. Όσους έχω γνωρίσει μέσα σε 3 μήνες το πολύ μου λένε να ξεκόψουμε και όσες φορές έχω δώσει ευκαιρίες σε άτομα το έχω μετανιώσει. Πάντα στο τέλος αισθάνομαι απογοητευμένη, πληγωμένη και ότι μάλλον ευθύνομαι εγώ για αυτή τη κατάληξη και ότι κάτι έχω πάνω μου που τους απωθεί. Τώρα τελευταία αισθάνομαι τόσο άσχημα (οι φίλες μου πάνε διακοπές, για μπάνιο και εγώ μένω πίσω γιατί δεν θέλω να μπαίνω ανάμεσα σε ζευγάρια) που έχω κλειστεί στο σπίτι και το έχω ρίξει στο φαί. Δεν ξέρω τι να κάνω για να το αντιμετωπίσω.
Η απάντηση του Queen.gr
Σε πολλούς ανθρώπους και μάλιστα πολλές γυναίκες συμβαίνει αυτό που περιγράφεις. Είναι πλέον δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις για όλους και δεν είσαι η μόνη. Είσαι ένα κομμάτι της πλειοψηφίας. Σαφώς δεν σου το λέω για να επαναπαυθείς στην σύγκριση. Προφανώς και είχες κάποια δυσάρεστη εμπειρία που σε έκανε να αγχωθείς και να τα ρίξεις στον εαυτό σου με αποτέλεσμα να κάνεις βεβιασμένες κινήσεις και επιλογές. «Όσους έχω γνωρίσει μέσα σε 3 μήνες το πολύ»... 3 μήνες είναι μικρό διάστημα για να γνωρίσεις και να κρίνεις έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον «όσους». Μη βιάζεσαι να συμβούν όλα με τη μία σε κάποια ενδιαφέρουσα γνωριμία, αν δεν ξέρεις τον άλλον και εκείνος εσένα. Μπορεί απλά να μην ταιριάζετε. Μπορεί κάπου εκεί έξω να υπάρχει ο κατάλληλος συνδυασμός κι εσύ επειδή βιάζεσαι και απογοητεύεσαι να είναι απασχολημένη με άλλες σκέψεις.
Σε τελική ανάλυση, όταν δοκιμάζεις πολλά και με άγχος σίγουρα θα πληγωθείς, ακόμη και όταν δίνεις ευκαιρίες- και ονομάζεται δίνω ΕΥΚΑΙΡΙΑ γι αυτό ακριβώς το λόγο- παίρνεις ρίσκο, δοκιμάζεις δηλαδή να δεις αν θα πάει καλά κάτι τη δεδομένη στιγμή. Η απογοήτευση και η θλίψη είναι φυσιολογικά συναισθήματα, απλά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Να τα αναγνωρίζουμε μεν, αλλά να μην επιτρέπουμε να μας ρουφάνε. Δεν κάνει καλό που μένεις μέσα γιατί κόσμο δεν θα γνωρίσεις μέσα αλλά έξω από το σπίτι με ζευγάρια ή χωρίς. Ναι, μπορεί να ζηλεύεις κάπως όταν τους κοιτάς αλλά είναι φίλοι και πρέπει να σε κάνει να χαίρεσαι η εικόνα τους και να πιστεύεις πως υπάρχει ελπίδα.
Επίσης, όσο το ρίχνεις στο φαγητό, εθίζεσαι και παίρνεις κιλάκια που όταν παρουσιαστεί κάποιος που σε ενδιαφέρει θα δυσκολευτείς να χάσεις και θα σε αγχώνουν. Ηρέμησε, λοιπόν και κάνε αυτό που πρέπει για να το αντιμετωπίσεις. Πήγαινε κόντρα σε αυτή την αίσθηση που σε κάνει να βυθίζεσαι στην θλίψη και να παραιτείσαι. Το μόνο που φταίει σε εσένα, είναι η κακή ενέργεια, η απουσία αυτοπεποίθησης και θετικής ψυχολογίας. Η πεποίθηση ότι κάτι έχεις και θα σε αφήσουν, ότι θα πάει κάτι αναγκαστικά στραβά, η ανασφάλεια και ο φόβος- γίνονται αντιληπτά από τους άλλους και λειτουργούν απωθητικά. Ακόμη και αν οι άλλοι δεν ξέρουν τι σκέφτεσαι, απωθούνται από την αρνητικότητα. Αισιοδοξία λοιπόν και όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Όλοι πληγωνόμαστε... αλλά πρέπει να κάνουμε το παν να σηκωθούμε και να γιατρεψουμε τις πληγές μας εκ των έσω, δημιουργώντας ένα δυνατό και σίγουρο εγώ. Αυτό ερωτεύεται κανείς. Τη σιγουριά μας και το χαμόγελο!
Μη διστάζετε να μας στέλνετε τα γράμματά σας στο info@queen.dpg.gr