3 τρόποι για να αντιμετωπίζεις ανθρώπους που σε τρελαίνουν!

Όλοι έχουμε ανθρώπους γύρω μας οι οποίοι, εσκεμμένα ή μη, μπορούν να μας οδηγήσουν εκτός εαυτού. Πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε;

Ναι, ζουν ανάμεσά μας. Είτε είναι κοντινοί σου άνθρωποι είτε στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, είναι εκεί και από το πρώτο λεπτό που μιλάς μαζί τους... τρελαίνεσαι. Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις. Απλά δεν μπορείς! Υπάρχει λύση, για δες....

Αποστασιοποιήσου
Πιστεύουμε ότι όταν κάποιος επικοινωνεί μαζί μας έχει στο μυαλό του... εμάς. Όμως, σκέψου το, όταν μιλάς εσύ με κάποιον ποιόν έχεις στο μυαλό σου.... Σωστά, εσένα. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό μια και τα συναισθήματα και οι σκέψεις έρχονται από εσένα. Άρα ότι και να λέει, όπως και να το λέει κάποιος, δεν έχει να κάνει με εσένα. Έχει να κάνει με τα προβλήματα που έχει το ίδιο το άτομο με τον εαυτό του. Είναι σημαντικό να μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζεσαι όταν νιώθεις ότι θίγεσαι. Ακόμα και τότε, φράσεις όπως «Θα μπορούσες να», «μήπως να το βλέπαμε από μια άλλη μεριά», «νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να μιλήσουμε μια άλλη φορά όταν θα επικρατεί περισσότερη ηρεμία» κ.α. μπορούν να μαλακώσουν την κατάσταση. Βγάλε τον εαυτό σου από την εξίσωση και η επικοινωνία θα γίνει πιο εύκολη.

Ανέπνευσε
Τα... παλιά τα χρόνια, όταν ο άνθρωπος κυνηγούσε και σκότωνε ζώα για να φάει, υπήρχαν πολλές φορές όπου φοβόταν για την ζωή του. Αυτό το φαινόμενο, ονομάστηκε fight or flight response δηλαδή αντίδραση όπου έπρεπε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να πάρει την απόφαση μείνει και να πολεμήσει ή να τα παρατήσει και να ... πετάξει. Προκειμένου να πάρει αυτή την απόφαση, το σώμα έβαζε τα δυνατά του: η αδρεναλίνη εκτινασσόταν και οι μυς σκλήραιναν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε εναλλακτική. Η αναπνοή γινόταν ρηχή και κοφτή. Φυσικό επακόλουθο αν έχεις μια αρκούδα να σε κοιτάει!
Όταν συναντάμε έναν άνθρωπο από τον οποίο περιμένουμε κάποια αρνητική συμπεριφορά μπαίνουμε σε κατάσταση fight or flight, αυτό γίνεται ενστικτωδώς. Εκείνη την στιγμή λοιπόν θα σου πρότεινα να πάρεις 3 βαθιές ανάσες. Αυτές οι ανάσες θα βοηθήσουν τον εγκέφαλό σου να λειτουργήσει με σύνεση και ηρεμία, χωρίς φόβο. Έτσι θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις πιο σωστά, να βγει ο αληθινός σου εαυτός, χωρίς θολούρα!

Δες το!
Πριν συναντήσεις τον άνθρωπο με τον οποίο νιώθεις ότι η επικοινωνία είναι δύσκολη, κλείσε τα μάτια σου για 3 λεπτά και σκέψου πως θα ήθελες να πάει η κουβέντα. Όχι πως πιστεύεις ότι θα πάει, δες την ιδανική κατάληξη. Νιώσε τα όμορφα συναισθήματα και δες τον εαυτό σου να χαμογελάει, με ευχαρίστηση αφού τελειώσει η συνάντηση. Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα.

Η επικοινωνία είναι θέμα διάθεσης. Αν υπάρχει θετική διάθεση από την μεριά σου τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Ακολούθησε τις συμβουλές στην επόμενη «δύσκολη» επικοινωνία που θα έχεις και είμαι σίγουρη ότι τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα!

Be Unique!
Follow me on twitter https://twitter.com/jill_douka




Διαβάστε επίσης:

Πώς να πεις τα δύσκολα (μέρος 2)


10 Σημάδια ότι είσαι πιο κοντά στο να αγαπήσεις τον εαυτό σου!

Βγάλτε από τη ζωή σας αυτά που σας πάνε πίσω και απελευθερωθείτε!

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης