Να τσακωθεί κανείς ή να μην τσακωθεί; Ιδού η απορία

Απλό συζυγικό καβγαδάκι ή θανατική καταδίκη της σχέσης;

Καβγαδίζετε συχνά εσείς και ο σύζυγος σας; Πόσο συχνά; Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες τσακωμού; Αξίζει τον κόπο να χαλάτε τις καρδιές σας;

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ένα μικρό καβγαδάκι να φέρει μία πολύ όμορφη συμφιλίωση, όμως συνήθως οι καβγάδες μας στρεσάρουν, μας απομυζούν την ενέργεια και δηλητηριάζουν την σχέση μας. Δεν είναι όλες οι διαφωνίες άξιες καβγά, κι απ' την άλλη, δεν γίνεται να μην συζητάς με τον σύζυγο σου, αυτά που πραγματικά σε ενοχλούν.

Η Mabel Iam, βραβευμένη συγγραφέας αρκετών best seller βιβλίων που πραγματεύονται τις ανθρώπινες σχέσεις, ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων, μας δίνει μερικά παραδείγματα αιτιών, άξιων και ανάξιων τσακωμού (από το βιβλίο της, «I love you.Now what?»).

Δεν αξίζει, λοιπόν, να τσακώνεστε γιατί δεν σας αρέσει αυτό που φοράει ο σύζυγος σας (αν ερωτηθείτε μπορείτε απλά να πείτε κάποια άλλη προτίμηση σας), ή γιατί σας πήρε το ίδιο δώρο με πέρυσι (η χειρονομία μετράει, μπορεί να μην το θυμάται και μπορεί πραγματικά να το ξαναπήρε επειδή ξέρει πόσο μπορεί να σας αρέσει)ή γιατί μιλάει κάθε μέρα με τη μαμά του (άμα σας ενοχλεί τόσο, πηγαίνετε κάπου να μην τους ακούτε).

Από την άλλη, θα πρέπει να κάνετε μία μεγάλη και σοβαρή «συζήτηση», αν ο σύζυγος σας φέρεται στα παιδιά σας με τρόπο που δεν εγκρίνετε, αν φλερτάρει με άλλες γυναίκες, αν δεν συνεισφέρει οικονομικά, συναισθηματικά και πρακτικά στο σπίτι και στην οικογένεια σας.

Δώστε τόπο στην οργή όπου χρειάζεται και ανοίξτε ένα σωστό δίαυλο επικοινωνίας. Είναι για το αμοιβαίο σας καλό.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης