Πώς θα κάνεις πιο φωτεινό το χώρο σου με καθρέφτες, ταπετσαρίες και φωτιστικά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα κάνεις πιο φωτεινό το χώρο σου με καθρέφτες, ταπετσαρίες και φωτιστικά

Έξυπνες προσθήκες που θα δώσουν φως και θα αναβαθμίσουν κάθε δωμάτιο.

Το σπίτι μας είναι το μέρος όπου θέλουμε να νιώθουμε ηρεμία, ασφάλεια και γαλήνη. Μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο, η επιστροφή στο διαμέρισμά μου είναι το καλύτερο μέρος του 24ωρου και δεν σου κρύβω πως την απολαμβάνω πολύ.

Τα τελευταία χρόνια έμενα με την οικογένειά μου στα βόρεια προάστια, σε ένα σπίτι που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και ο λόγος δεν ήταν άλλος από το φως. Το σαλόνι ήταν αρκετά σκοτεινό με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο κρύο και αφιλόξενο τους χειμερινούς μήνες.

7 items που δεν πρέπει ποτέ να βάψεις μόνη σου στο σπίτι

Πώς θα κάνεις πιο φωτεινό το χώρο σου

Έρευνες έχουν αποδείξει την άμεση συσχέτιση του φωτός με την ψυχολογία μας καθώς όσο πιο φωτεινός είναι ένας χώρος, τόσο πιο θετικά συναισθήματα μας δημιουργεί.

Πρόσφατα μετακόμισα σε νέο σπίτι και ένα από τα πρώτα πράγματα που εξέτασα ήταν πόσο φυσικό φως ρέει στο σαλόνι, την κουζίνα αλλά και τα υπόλοιπα δωμάτια.

Τα trends του 2024 για τη βεράντα σου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι λίγο πριν το καλοκαίρι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι να βάψεις λευκούς τους τοίχους ή σε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση που θα αντανακλά το φως. Οι αποχρώσεις του μπεζ, του λευκού, του ανοιχτού γκρι και του καφέ είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

3 προσθήκες που θα κάνουν τη διαφορά

1) Ταπετσαρία

Η ταπετσαρία είναι με διαφορά ο καλύτερος τρόπος για να μεταμορφώσεις τον χώρο σου χωρίς να χρειαστεί να βάψεις το δωμάτιο. Επίλεξε ένα φωτεινό σχέδιο (τοπίο, print ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει) που θα φέρει αέρα αισιοδοξίας και θα επιτρέψει στο φως να εισχωρήσει.

https://www.instagram.com/p/CPf4g8dlmkN/

2) Καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι το απόλυτο (και αρκετά οικονομικό) hack για να κάνεις κάθε δωμάτιο πιο φωτεινό. Επένδυσε στον καθρέφτη της αρεσκείας σου και μη διστάσεις να κάνεις συνδυασμούς.

https://www.instagram.com/p/C6BXmqvsdTq/

Φρόντισε να τοποθετήσεις τον καθρέφτη απέναντι από την μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο ώστε να βοηθήσεις το φως να διαχυθεί σε ολόκληρο τον χώρο.

Η «απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου» θα κάνει οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου να δείχνει καλύτερο

3) Περίτεχνα φωτιστικά

Αγόρασε περίτεχνα φωτιστικά με θερμό φως τα οποία θα κάνουν πιο ζεστό τον χώρο και θα αναβαθμίσουν τη διακόσμηση σε χρόνο Dt.

Στο παρακάτω video θα βρεις μερικές ακόμα προτάσεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com