The non-wedding wedding: 5 trends στη διακόσμηση που θα δούμε στους γάμους του φθινοπώρου

Πατούλια Κατερίνα
The non-wedding wedding: 5 trends στη διακόσμηση που θα δούμε στους γάμους του φθινοπώρου

Σου έχουμε πέντε trends και μπόλικες ιδέες για να οργανώσεις τον πιο σούπερ φθινοπωρινό γάμο.

The non-wedding wedding ή αλλιώς πώς θα μπεις στην κουλτούρα του φθινοπωρινού γάμου που στο επίκεντρο θα είσαι εσύ, ο αγαπημένος σου και η αγάπη σας.

Ανάμεσα σε fancy προσκλητήρια, σοκαριστικά μεγάλες γαμήλιες δεξιώσεις, βρίσκεται η νέα τάση στους γάμους, το non wedding- wedding, που συνοψίζεται στο εξής:

Τα περισσότερα ζευγάρια ζητούν από τους wedding exprers γάμους που δεν είναι γάμοι: Θέλουν να γιορτάσουν τον έρωτά τους με την οικογένεια και τους φίλους τους, αλλά όχι να τηρήσουν όλες τις αποπνικτικές παραδόσεις. Τα δεδομένα το υποστηρίζουν: Σύμφωνα με μια έκθεση του Pinterest που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2024, οι αναζητήσεις για «μη παραδοσιακά νυφικά» στην πλατφόρμα έχουν αυξηθεί κατά 110%, ενώ οι «μη παραδοσιακοί όρκοι γάμου» αυξήθηκαν κατά 205%. Η φράση «αντι-νύφη», εν τω μεταξύ, αυξήθηκε κατά 480%.

Παντρεύεσαι το φθινόπωρο; 10 σκηνικά που θα απογειώσουν τον γάμο σου

Οι γάμοι του φθινοπώρου, ενισχύουν το κλίμα αυτό και τα trends που διαμορφώνονται είναι πολλά.

Τελετή Παρασκευή και το Πάρτυ γίνεται το Σάββατο

Οι γάμοι διαφέρουν από οποιοδήποτε άλλο είδος πάρτι, επειδή εξισορροπείς ένα σύνολο αναμενόμενων παραδόσεων με την επιθυμία να διασκεδάσεις αμέσως μετά. Σκέψου λοιπόν να παντρευτείς πρώτα και την επόμενη ημέρα να γίνει το πάρτι, παράδοση που αντιστρέφει το pre- wedding πάρτι το οποίο έχουμε συνηθίσει και το οποίο κινδυνεύει να διαλύσει apriori την γαμήλια τελετή που έπεται.

Κι επειδή με τον τρόπο αυτό, τα ζευγάρια είναι πιο χαλαρά ζευγάρια, μπορεί να αισθάνονται άγχος την ημέρα του γάμου τους, απελευθερώνονται στο πάρτι της δεύτερης μέρας.

Όχι άλλη κοπή τούρτας:

Αν παραλείψεις το παραδοσιακό κόψιμο της τούρτας με το cringe αλληλο-τάισμα που έπεται, μπορείς να επενδύσεις σε stations με γλυκά που θα μπορούν οι καλεσμένοι να απολαύσουν από την αρχή της δεξίωσης κι όχι να περιμένουν το καθιερωμένο λευκό παστάκι μετά τα μεσάνυχτα. Η εποχή αυτή, με την άνοδο της κολοκύθας και της καραμέλας, είναι ιδανική για γλυκά που θα κάνουν τον γάμο σας να μελώσει.

Η κίνηση προς πιο cool επιδόρπια δεν είναι καινούργια — αλλά οι θεματικοί σταθμοί είναι! Ο καφές και το παγωτό είναι απόλαυση κι ένα σιντριβάνι σοκολάτας είναι γαμήλια ηδονή.

Ψηφιακά guest books

Το 2024, το συμβατικό βιβλίο επισκεπτών στο οποίο θα αφήσουν την ευχή τους, δίνει τη θέση του σε μια καινοτόμο ψηφιακή εμπειρία. Το ψηφιακό βιβλίο επισκεπτών προσφέρει στους γαμπρούς και τις νύφες ένα πιο συναρπαστικό ταξίδι μέσα από τις ευχές που μοιράζονται οι καλεσμένοι τους.

Φαντάσου να ξαναζείτε την ιδιαίτερη μέρα σας με τη δυνατότητα να ξαναδείτε τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα συγκινητικά ηχητικά μηνύματα, όλα συνδυάζοντας την αφήγηση της ημέρας που σας συγκινεί βαθιά. Επιπλέον, αυτό το ψηφιακό βιβλίο επισκεπτών εξαλείφει την ανησυχία της απώλειας των αγαπημένων γραπτών αναμνήσεων.

5 trends του Pinterest για τους γάμους του 2024

Φέρε το τοπίο του φθινοπώρου... εντός!

Εάν το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη σου εποχή, βάλε τα φυτά μέσα στη διακόσμηση αλλά εντός. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην διακοσμήσεις σχεδόν κάθε επιφάνεια με πολύχρωμα φύλλα σφενδάμου. Eπιπρόσθετα, βάλε στη διακόσμηση του φθινοπωρινού γάμου κι όλες τις αποχρώσεις που αγαπάμε αυτή την εποχή, συμπεριλαμβανομένου του έντονου κόκκινου, του πικάντικου πορτοκαλί και του χρυσοκίτρινου. Αν και οποιαδήποτε από τις αποχρώσεις της εποχής θα λειτουργούσε όμορφα ως το κύριο χρώμα του φθινοπωρινού γάμου, παίξε με το κίτρινο.

Το κίτρινο συνδυάζεται όμορφα με τόσες άλλες αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού λευκού και επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, γαμπρού και νύφης.

Τι στρώνουμε όταν μπαίνει το φθινόπωρο; Τα χαλιά μπορούν να μπουν στη διακόσμηση του γάμου κι όχι μόνο.

rug.jpg

Γενικά οι ρουστίκ γάμοι, παρά την κακή τους φήμη, είναι πιο δυναμικοί από ποτέ. Είναι απολύτως εφικτό να σχεδιάσεις έναν κομψό γάμο που εξακολουθεί να διατηρεί τη χαλαρή φύση του ρουστίκ. Οι ξύλινοι πάγκοι αντί για τα βαρετά καθισματα, οι ζεστές κουβέρτες και οι φυσικές πινελιές πρασίνου που θυμίζουν αχυρώνα, θα φέρουν στον γάμο σας αυτό το κάτι παραπάνω.