5 Dos και 1 αναπάντεχο Don't στη χρήση του καθρέφτη ως διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι σου

Unasplash

Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το εσωτερικό του σπιτιού σου με τη χρήση καθρεφτών, σου έχουμε 5 «Ναι» και 1 «Όχι» για να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτό το δυνατό εργαλείο διακόσμησης.

Οι καθρέφτες υπήρξαν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης, προσφέροντας τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά οφέλη. Από το να κάνουν τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι μέχρι το να ενισχύουν το φως, οι καθρέφτες αποτελούν ένα ευέλικτο διακοσμητικό στοιχείο για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Ξέρεις όμως να τους χρησιμοποιείς σωστά; Ιδού μερικές ιδέες που μπορεί να σε βοηθήσουν.

1. Χρησιμοποίησε καθρέφτες για να δημιουργήσεις βάθος και χώρο

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των καθρεφτών είναι η ικανότητά τους να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό. Αντανακλώντας το φως και διαχέοντάς το στον χώρο, οι καθρέφτες δημιουργούν μια αίσθηση μεγαλύτερου βάθους, πράγμα σωτήριο για πολλές περιπτώσεις. Για μικρά δωμάτια ή για στενούς διαδρόμους, για παράδειγμα, ένας καλά τοποθετημένος καθρέφτης μπορεί να «ανοίξει» τον χώρο, κάνοντάς τον να φαίνεται πιο ευάερος και φιλόξενος.

Extra Tip : Δοκίμασε να τοποθετήσεις έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο απέναντι από ένα παράθυρο και θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα ως προς το plus στο φυσικό φως, αλλά και την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

2 καθρέπτες μόνο αρκούν για να φαίνεται το σπίτι μεγαλύτερο

2. Τοποθέτησε καθρέφτες στρατηγικά για να αντανακλούν έργα τέχνης ή ιδιαίτερα στοιχεία

Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο έργο τέχνης ή ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό στοιχείο στο σπίτι σου, ο καθρέφτης είναι το καλύτερο «όπλο» για να το αναδείξεις ακόμη περισσότερο. Τοποθετώντας έναν καθρέφτη απέναντι από το συγκεκριμένο κομμάτι, μπορείς να διπλασιάσεις την οπτική του επίδραση και να δημιουργήσεις έναν ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο. Αυτό το κόλπο λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε σαλόνια και τραπεζαρίες, όπου θέλεις να τραβήξεις την προσοχή στα αγαπημένα σου κομμάτια.

Extra Tip: Σε τέτοια περίπτωση, καλό είναι ο καθρέφτης που θα επιλέξεις να είναι όσο πιο απλός και μινιμαλιστικός γίνεται, ώστε να μην αποσπά την προσοχή από το στοιχείο που πρέπει να αντανακλά.

3. Χρησιμοποίησε καθρέφτες για να φωτίσεις σκοτεινούς χώρους

Οι καθρέφτες είναι ιδανικοί για να φωτίζουν σκοτεινές γωνιές ή δωμάτια που δεν έχουν πολύ φυσικό φως. Αντανακλώντας το διαθέσιμο φως, οι καθρέφτες μπορούν να κάνουν έναν σκοτεινό χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός και φιλόξενος. Ειδικά για χώρους χωρίς παράθυρα, όπως είσοδοι ή διάδρομοι, η προσθήκη καθρεφτών μπορεί να προσφέρει την αίσθηση φωτεινότητας και άνεσης που λείπει.

Extra Tip: Αν θέλεις να να ενισχύσεις τη φωτεινότητα και να δημιουργήσεις μια ζεστή, φωτισμένη ατμόσφαιρα, δοκίμασε να συνδυάσεις τους καθρέφτες με καλό φωτισμό, όπως απλίκες ή φωτιστικά οροφής.

4. Πειραματίσου με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη

Στο εμπόριο μπορείς πια να βρεις ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλεις, όμως, μπορείς να «κόψεις» και ότι μπορεί να εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένη ανάγκη. Όλα τα είδη έχουν έναν ενδιαφέροντα «λόγο ύπαρξης». Οι στρογγυλοί καθρέφτες μπορούν να μαλακώσουν ένα δωμάτιο με γωνίες, ενώ οι ορθογώνιοι ή τετράγωνοι καθρέφτες προσθέτουν δομή και συμμετρία. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις πολλούς μικρούς καθρέφτες μαζί για να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον κολλάζ, προσθέτοντας προσωπικότητα και διάσταση στον χώρο σου.

Extra Tip: Αν θέλεις να κάνεις τον χώρο σου πιο... ενδιαφέροντα, χρησιμοποίησε καθρέφτες με διάφορα σχήματα και μεγέθη σε τον ίδιο τοίχο για να δημιουργήσεις ένα παιχνιδιάρικο και δυναμικό αποτέλεσμα.

Οι καθρέφτες Blob είναι η «ασύμμετρη τάση» που προτιμά η Gen-Z στη διακόσμηση και υπάρχει λόγος

5. Χρησιμοποίησε καθρέφτες ως κεντρικά κομμάτια και όχι βοηθητικά

Ένας καθρέφτης δεν χρειάζεται να είναι μόνο λειτουργικός – μπορεί επίσης να είναι το επίκεντρο της διακόσμησής σου. Επίλεξε καθρέφτες με εντυπωσιακά, διακοσμητικά πλαίσια που ταιριάζουν με το υπάρχον στυλ του χώρου σου. Είτε είναι ένα ρουστίκ ξύλινο πλαίσιο, είτε ένα κομψό μεταλλικό σχέδιο, είτε ένα περίτεχνο vintage μοτίβο, ένας όμορφος καθρέφτης μπορεί να λειτουργήσει ως έργο τέχνης.

Extra Tip: Κρέμασε έναν εντυπωσιακό καθρέφτη πάνω από το τζάκι ή έναν κονσόλα για να δημιουργήσεις ένα κομψό και εντυπωσιακό σημείο εστίασης.

6. Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις τους καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα

Μπορεί να σου φαίνεται παράλογο, όμως, υπάρχει μία εξήγηση. Παρόλο, λοιπόν, που οι καθρέφτες λειτουργούν θαυμάσια στα περισσότερα σημεία του σπιτιού, ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα. Σύμφωνα με το Feng Shui, οι καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα θεωρείται ότι διαταράσσουν τον ύπνο, καθώς αντανακλούν την ενέργεια στον χώρο, δημιουργώντας ανησυχία και μια αίσθηση ταραχής. Επιπλέον, οι καθρέφτες μπορούν να αντανακλούν κίνηση ή φως, κάτι που μπορεί να σε αποσπάσει όταν προσπαθείς να χαλαρώσεις ή να κοιμηθείς.

Αν θέλεις οπωσδήποτε καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα, ας είναι κρυμένος, ή, έστω, ας μην «κοιτάζει» το κρεβάτι!



Extra Tip: Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις έναν καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα, απλά βεβαιώσου ότι δεν είναι τοποθετημένος απέναντι από το κρεβάτι και απόφυγε να τον βάλεις σε σημείο που θα αντανακλά το κρεβάτι σου. Μπορείς, αν θέλεις, να τον κρύψεις κιόλας. Στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας θα ήταν μια λύση. Πώς σου φαίνεται;


© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης