10 διακοσμητικές DIY ιδέες για να φέρεις μια ζεστή αύρα φθινοπώρου και μέσα στο σπίτι σου

10 διακοσμητικές DIY ιδέες για να φέρεις μια ζεστή αύρα φθινοπώρου και μέσα στο σπίτι σου
Autumn still Life home decor in a cozy house. Autumn weekend concept. Fall home decoration. Freepick

Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να φέρεις λίγη μαγεία στον χώρο σου και αν είτε είσαι από εκείνες που «πιάνουν» τα χέρια σου είτε, απλά, τώρα αποφάσισες να ασχοληθείς με τη δημιουργία, αυτές οι προτάσεις σε ενδιαφέρουν.

Τα ζεστά χρώματα, τα φυσικά υλικά και οι ιδιαίτερες μυρωδιές της εποχής δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να κάνεις το σπίτι σου πιο ζεστό και φιλόξενο. Και το καλύτερο; Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου όμορφα κομμάτια που όχι μόνο θα γεμίσουν τον χώρο σου με φθινοπωρινό αέρα, αλλά θα σου δώσουν και την ικανοποίηση ότι τα έφτιαξες με τα χέρια σου! Δες μήπως κάποια από τις παρακάτω ιδέες σε εμπνεύσει και ξεκίνα.

1. Φτιάξε κολοκύθες από υφάσματα

Closeup of Halloween decorations on white background

Χωρίς αμφιβολία, το απόλυτο σύμβολο του φθινοπώρου και ειδικά με το Halloween να πλησιάζει, σε λίγο καιρό θα γεμίσει ο κόσμος με αυτές. Εμείς προτείνουμε μία εναλλακτική λύση, αυτή της διασκοσμητικής κολοκύθας, για την οποία θα χρειαστείς μερικά παλιά κομμάτια υφάσματος. Χρησιμοποίησε κομμάτια από λινάτσα, βελούδο ή ακόμα και τζιν για να δώσεις μια ξεχωριστή αίσθηση. Γέμισέ τα με βαμβάκι ή άλλα κομμάτια υφάσματος και δέσε την κορυφή με λίγο σπάγγο. Αν θες μπορείς να προσθέσεις λίγη κορδέλα ή φύλλα από χαρτί για να τα κάνεις ακόμα πιο εντυπωσιακά.

4 deco Halloween trends που θα δεις παντού το 2024 μαζί με το Beetlejuice

2. Στεφάνι από φθινοπωρινά φύλλα

starosta-krhAOOqLEPE-unsplash.jpg

Τίποτα δεν φωνάζει περισσότερο «φθινόπωρο» από τα χρυσαφένια και κόκκινα φύλλα. Μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο στεφάνι για την πόρτα σου χρησιμοποιώντας αποξηραμένα φύλλα που θα βρεις έξω, κλαδάκια, και μερικές κορδέλες. Απλά κόλλησε τα φύλλα γύρω από ένα στρογγυλό στεφάνι από σύρμα ή κλαδιά και δημιούργησε ένα ζεστό καλωσόρισμα για εσένα και τους επισκέπτες σου.

3. Κεριά με άρωμα κανέλας

Δημιούργησε την απόλυτη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα με σπιτικά αρωματικά κεριά. Μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου, όπως σου έχουμε δείξει ΕΔΩ ή μπορείς να το κάνεις διαφορετικά. Θα χρειαστείς λίγα κεριά (τα οποία μπορείς να αγοράσεις σε χαμηλή τιμή), ξύλα κανέλας και σπάγκο. Δέσε τα ξυλάκια γύρω από τα κεριά σου και καθώς τα ανάβεις, το άρωμα της κανέλας θα γεμίσει τον χώρο σου με ζεστασιά. Σε μία τρίτη εναλλακτική, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια με άρωμα κανέλας ή βανίλιας για να έχεις ακόμα πιο έντονο άρωμα.

4. Σύνθεση με κουκουνάρια και κλαδιά

Κάνε μια βόλτα στη φύση και μάζεψε κουκουνάρια, κλαδιά και μικρά βελανίδια. Αυτά τα φυσικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξεις μια πανέμορφη φθινοπωρινή σύνθεση. Βάλε τα σε ένα ξύλινο δίσκο ή ένα γυάλινο βάζο και πρόσθεσε μερικά κεριά ή φωτάκια LED για μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτή η διακόσμηση μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο τραπεζάκι του σαλονιού, είτε στην τραπεζαρία σου για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

8 φθινοπωρινές τάσεις στη διακόσμηση που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν

5. Γιρλάντα με φύλλα και αποξηραμένα φρούτα

autumn-elements-lying-crooked.jpg

Αν σου αρέσουν οι χειροτεχνίες με χαρτί, αυτή η γιρλάντα θα σου αρέσει πολύ. Μάζεψε φύλλα (ή φτιάξε τα μόνη σου από διάφορα χρωματιστά χαρτιά, όπως κόκκινο, πορτοκαλί και χρυσό) και αποξηραμένα φρούτα και πέρασέ τα σε ένα σπάγκο. Μπορείς να τα κρεμάσεις πάνω από το τζάκι σου, στον τοίχο ή και στο παράθυρο για να φέρεις την αίσθηση του φθινοπώρου στον χώρο σου με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο. Μπορείς επίσης να περάσεις κι εκεί μία σειρά LED φωτάκια, αν θέλεις.

6. Βαζάκια με ξηρούς καρπούς και κεριά

Πάρε μερικά γυάλινα βαζάκια και γέμισέ τα με ξερό καλαμπόκι (ή ακόμη και ξηρούς καρπούς). Τοποθέτησε ένα ρεσό στο κέντρο και θα έχεις έναν όμορφο φθινοπωρινό φωτισμό για το σπίτι σου. Αυτή η απλή, αλλά κομψή ιδέα, μπορεί να διακοσμήσει το τραπέζι σου, την κουζίνα ή το σαλόνι και θα δώσει αμέσως φθινοπωρινή νότα χωρίς πολλή προσπάθεια.

7. Πορτοκάλι με γαρύφαλλα

orange-791113_1280.jpg

Εδώ έχεις και διασκομητικό και αρωματικό ταυτόχρονα. Φτάνει η εποχή των πορτοκαλιών και μπορείς να διαλέξεις ένα μεγάλο, όμορφο πορτοκάλι, και να καρφώσεις επάνω του γαρύφαλλα. Αυτό μπορείς είτε να το δέσεις με μία κορδέλα και να το κρεμάσεις ή να το προσθέσεις σε μία από τις παραπάνω συνθέσεις.

8. Μαξιλάρια και ριχτάρια σε ζεστές αποχρώσεις

Αν δεν θες να φτιάξεις κάτι από την αρχή, αλλά θες να αλλάξεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, μπορείς απλά να επενδύσεις σε μαξιλάρια και ριχτάρια σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του καφέ και του μπορντό. Αυτές οι ζεστές αποχρώσεις θα φέρουν τον φθινοπωρινό αέρα στο σπίτι σου και θα το κάνουν πιο άνετο και ζεστό.

Θες να διακοσμήσεις το σπίτι σου αλλά ξέμεινες από ιδέες; Αυτά τα apps θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη

9. Γλαστράκια με χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα είναι το λουλούδι του φθινοπώρου. Φύτεψε μερικά σε μικρά γλαστράκια και τοποθέτησέ τα στο μπαλκόνι σου, στα σκαλοπάτια ή ακόμα και μέσα στο σπίτι. Τα ζωντανά χρώματά τους, όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το πορτοκαλί, θα φωτίσουν τον χώρο σου και θα φέρουν μια φυσική φθινοπωρινή νότα.

10. Φθινοπωρινές μαγειρικές μυρωδιές

Και φυσικά, μην ξεχνάς, όπως και σε κάθε περίοδο, η ατμόσφαιρα στο σπίτι έρχεται και από τις μυρωδιές της κουζίνας (όχι, δεν είναι όλες δυσάρεστες!!).
Μηλόπιτες, πορτοκαλόπιτες, κέικ με κανέλα και άλλα τέτοια «ζεστά» εδέσματα θα έχουν σίγουρα την τιμητική τους.

DPG Network