Τι χρώμα θα βάψεις το υπνοδωμάτιό σου; 6 ιδέες για μοντέρνο και ξεκούραστο αποτέλεσμα

 Άρτεμις Σκούφου
Τι χρώμα θα βάψεις το υπνοδωμάτιό σου; 6 ιδέες για μοντέρνο και ξεκούραστο αποτέλεσμα
Unsplash

Αναρωτιέσαι τι χρώμα να βάψεις το υπνοδωμάτιό σου; Υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα και θα σε χαλαρώσουν - και όντως έχουν αποτέλεσμα. 

Όταν έρχεται αυτή η δύσκολη ώρα να βάψεις τους τοίχους του υπνοδωματίου σου, είναι εύκολο να χαθείς ανάμεσα σε μια ατελείωτη παλέτα χρωμάτων. Υπάρχουν χρώματα που είναι απλά στη μόδα και άλλα που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα, δημιουργώντας έναν ήρεμο χώρο. Σε κάθε περίπτωση, έχεις άπειρες επιλογές.

Αν το να αποφασίζεις δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τότε για καλή σου τύχη οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων είναι εδώ για να σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι. Η Anjelica Delfino επέλεξε τα χρώματα κρεβατοκάμαρας που λατρεύουν οι σχεδιαστές και δίνουν μια μοντέρνα αισθητική.

Τι χρώμα να βάψεις το δωμάτιό σου; 6 ιδέες για μοντέρνο και ξεκούραστο αποτέλεσμα

Blush pink

Η απόχρωση αυτή του ροζ είναι εκπληκτικά απαλή, γεγονός που καθιστά ιδανικό για υπνοδωμάτια. «Παρέχει μια απαλή και ισορροπημένη ατμόσφαιρα στο σπίτι, ενώ παράλληλα προσθέτει μια πινελιά κομψότητας και θηλυκότητας στους χώρους. Συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία χρωμάτων και στυλ, προσφέροντας ευελιξία στο σχεδιασμό», λέει η Delfino.

Μην ξεχνάς ακόμα ότι δημιουργεί μια ήρεμη και φιλόξενη ατμόσφαιρα και είναι ιδανικό τόσο για σύγχρονους όσο και για παραδοσιακούς εσωτερικούς χώρους.

Navy blue

«Το navy blue είναι ένα τόσο διαχρονικό χρώμα, που δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων αγαπούν να το χρησιμοποιούν», εξηγεί η Delfino. «Είναι μία από τις αποχρώσεις που προσθέτει χρώμα σε ένα δωμάτιο αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν ουδέτερη απόχρωση. Είναι πολύ εύκολο να ζήσει κανείς μαζί της - δεν είναι μοντέρνα, αλλά ούτε και βαρετή».

Αν το δωμάτιό σου είναι ευρύχωρο, το χρώμα αυτό θα το κάνει φιλόξενο και δυναμικό, κάτι που μπορεί να λείπει από έναν εντελώς λευκό χώρο. Αυτή η απόχρωση του μπλε είναι ομολογουμένως αρκετά σκούρα, όμως συνδέεται με την ηρεμία και αυτός είναι ο λόγος που οι διακοσμητές το αγαπούν. Άλλωστε, ένας τοίχος navy blue είναι αρκετός.

krevatokamara.jpg

Verdant green

Είναι γνωστό πως το πράσινο συνδέεται με τη φύση, αλλά συμβολίζει επίσης την ανάπτυξη, την αρμονία και τη φρεσκάδα. Οι αποχρώσεις του ρπάσινου είναι υπέροχες για το σπίτι και η συγκεκριμένη είναι ένα χρώμα που δε θα βγάλεις εύκολα από το υπνοδωμάτιο.

Επιλέγοντας το verdant green, θα φέρεις στον χώρο σου τις ηρεμιστικές και αναζωογονητικές ιδιότητας της υπαίθρου. Βέβαια, η Delfino πάει ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίζεται πως θα έπρεπε να βάψουμε το ταβάνι μας με αυτό το χρώμα μιας και τον περισσότερο καιρό κοιτάμε οθόνες και ξεχνάμε να κοιτάξουμε ψηλά. Το χρώμα αυτό θα αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση του δωματίου σου.

6 λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου και μοιάζει σχεδόν πάντα ακατάστατο

Neutral lavender

Τα απαλά χρώματα της λεβάντας δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που θα σε ηρεμήσει και θα σε χαλαρώσει, ύστερα από μια κουραστική ημέρα. «Η λεβάντα έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με τον ύπνο, από το άρωμα μέχρι το χρώμα θεωρείται ότι είναι βαθιά χαλαρωτική».

Αν θες μια φρέσκια και μοντέρνα γοητεία, σκεπτόμενη πρώτα απόλα τη ξεκούραση και τον ύπνο σου, τότε αυτό το χρώμα σίγουρα σου ταιριάζει.

Soft yellow

Το απαλό κίτρινο είναι σίγουρα ένα αρκετά συχνό χρώμα για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου. Είναι μια δημοφιλής επιλογή που φέρνει ζεστασιά και κάνει την ατμόσφαιρα φιλόξενη και αναζωογονητική.

«Η απαλή απόχρωσή του φωτίζει τα δωμάτια χωρίς να είναι υπερβολική, κάτι που σημαίνει επίσης ότι μπορεί να συνδυαστεί με μια ποικιλία χρωμάτων και υλικών», τονίζει η Delfino. Ειδικά για έναν μικρό χώρο, το χρώμα αυτό θα λειτουργεί σα να προσφέρει φυσικό φως, κάνοντάς τον να φαίνεται πιο μεγάλος.

francesca-tosolini-ghPHKipv790-unsplash.jpg

5 Dos και 1 αναπάντεχο Don't στη χρήση του καθρέφτη ως διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι σου

Plush plum

Αυτό το χρώμα του δαμάσκηνου είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων, επειδή αποπνέει πλούτο και κομψότητα. «Η βαθιά και πολυτελής απόχρωσή του δημιουργεί μια εντυπωσιακή και ζεστή ατμόσφαιρα, καθιστώντας αυτό το χρώμα ιδανικό για τη δημιουργία σημείων στους τοίχους με έμφαση».

Επίσης, αυτό το χρώμα συνδυάζεται υπέροχα με μια ποικιλία χρωμάτων - κυρίως ουδέτερων - και μπορείς να το επιλέξεις για να βάψεις έναν μόνο τοίχο ή ένα συγκεκριμένο σημείο της κρεβατοκάμαρας.

Μην ξεχνάς πως όταν επιλέγεις χρώμα για το υπνοδωμάτιο, το πιο σημαντικό είναι το πώς νιώθεις εσύ για αυτή την απόχρωση. Σε κάνει να νιώθεις ηρεμία και γαλήνη; Αν ναι, τότε είναι αυτό που ψάχνεις.