Καμένα λίπη και σκουριά; Ιδού πώς θα καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς!
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΓΓΕΝΕ
Με αυτή τη συνταγή θα... αστράψει
Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι βραδιές barbeque είναι συχνό φαινόμενο. Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από το να μαζεύονται οι φίλοι μας στο σπίτι και να ψήνουμε παρέα πεντανόστιμες λιχουδιές; Δεν υπάρχει και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα ασχοληθούμε σήμερα με ένα ζήτημα που πραγματικά μας ενδιαφέρει όλους.
Πώς καθαρίζουμε μια αρκετά βρώμικη σχάρα ψησταριάς; Τα καμένα λίπη και η σκουριά μπορούν να εξαφανιστούν; Η απάντηση είναι ναι.
Πάμε να δούμε πώς:
-Ρίχνουμε πάνω σε ένα σφουγγαράκι αρκετή ποσότητα υγρού πιάτων και τρίβουμε καλά την επιφάνεια της σχάρας με αυτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολάκι 2 κ.γ οξυζενέ και 2 κ.σ μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Έπειτα βουτάμε στο μείγμα ένα συρμάτινο σφουγγαράκι και τρίβουμε με αυτό τη σχάρα μας. Ξεπλένουμε με νερό και λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε πάλι ρίχνουμε στην επιφάνειά της χοντρό αλάτι και την περνάμε με ένα κομμένο στυμμένο λεμόνι.
Τόσο απλά και εύκολα, πεντακάθαρη ψησταριά στο πι και φι!