Το φαγητό σου είναι πιο καυτερό από όσο πρέπει: Ιδού τι πρέπει να κάνεις
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Tips για ένα από τα πιο συχνά ατυχήματα εν ώρα μαγειρικής
Τα καυτερά φαγητά είναι ιδανικά για τις φθινοπωρινές και χειμερινές ημέρες. Μερικές τα αντέχουμε και μερικές άλλες όχι. Ναι, είναι κάπως ενοχλητικό να τρως και τα μάτια σου να αρχίζουν να δακρύζουν, το στόμα σου να «παίρνει» φωτιά και γενικώς να... φλέγεσαι. Δες, λοιπόν, πώς θα καταφέρεις να γλιτώσεις από αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα.
Αν τυχόν καταλάβεις εν ώρα μαγειρικής ότι το πιπέρι μέσα στην κατσαρόλα είναι περισσότερο από όσο πρέπει, τρέξε να βρεις λίγο λεμόνι. Ρίξε μερικές σταγόνες λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε το φαγητό σου πολύ καλά.
Η ζάχαρη επιπλέον μπορεί να «σώσει» το πιάτο σου από το υπερβολικό τσίλι και το πιπέρι. Μισό κουταλάκι ζάχαρης μέσα στη σούπα ή τη σάλτσα θα μετριάσει αρκετά την πικάντικη αυτή γεύση.