Ζαχαρωμένο μέλι: Το κόλπο για να το ρευστοποιήσεις μέσα σε λίγα λεπτά!
Είναι πανεύκολο
Αγόρασες ένα ωραιότατο μεγάλο βάζο μέλι, το άνοιξες πριν μερικές εβδομάδες και για... κακή σου τύχη έχει ήδη κρυσταλλώσει. Αμέσως ο νους σου πήγε στο ενδεχόμενο να είναι νοθευμένο, αλλά εμείς είμαστε εδώ να σε καθησυχάσουμε λέγοντάς σου πως η διαδικασία της κρυστάλλωσης είναι φυσικό επακόλουθο και φανερώνει την αγνότητά του.
Πάμε τώρα σε πιο πρακτικά θέματα. Ιδού πώς μπορείς να το ρευστοποιήσεις ξανά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά:
Τοποθέτησε το βάζο μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό (ή σε μπεν μαρί χαμηλής θερμοκρασίας) και άφησέ το για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι δηλαδή το μέλι να γίνει και πάλι ρευστό.
Extra tips:
- Μην το εκθέτεις στον ήλιο
- Σφράγιζε καλά το βάζο
- Αποθήκευέ το σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
Διάβασε ακόμα
Πώς μπορείς να διατηρήσεις φρέσκο το ψωμί για περισσότερες ημέρες;