Το λάθος που κάνεις και «σπάνε» τα αβγά κατά το βράσιμο!
Συχνά, προσπαθώντας να βράσεις κάποιο αβγό αντικρίζεις κάποια ραγίσματα ή και συχνά έρχεσαι αντιμέτωπη με σπασίματα σε τέτοιο βαθμό που να "δραπετεύει" ποσότητα από ασπράδι μέσα στο βραστό νερό. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για αβγά χωρίς σπασίματα και ραγίσματα;
Ο λόγος λοιπόν που σπάει το αβγό σου κατά την προσπάθειά σου να το βράσεις είναι η θερμοκρασία. Εσύ το ρίχνεις στο μπρίκι (ή το μικρό κατσαρολάκι) αμέσως μόλις το βγάζεις από το ψυγείο και εδώ σκάει το κόκκινο x του λάθους. Για να αποφύγεις την κατάσταση αυτή πρέπει να τα βγάζεις από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βράσεις. Τα αβγά πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου. Τώρα έμαθες!