Το πιο μεγάλο λάθος που κάνεις στο νεροχύτη της κουζίνας
Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος;
Καθαρίζεις με ευλάβεια τα ντουλάπια της κουζίνας, το ψυγείο σου είναι πεντακάθαρο, το πάτωμα γυαλίζει κι όμως χωρίς να το καταλαβαίνεις είναι πιθανό να κάνεις ένα μεγάλο λάθος στο νεροχύτη που μπορεί να επηρεάσει τα υδραυλικά όλο του σπιτιού.
Το τηγανισμένο λάδι που σπεύδεις να ρίξεις στο νεροχύτη, καυτό καυτό είναι το μεγάλο σου φάουλ.
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό οργανισμό Προστασίας περιβάλλοντος των ΗΠΑ, το λάδι και ειδικά το καυτό τηγανισμένο μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τις σωληνώσεις.
Τα λιπαρά που συσσωρεύονται μπορούν να βουλώσουν τους σωλήνες ή να προκαλέσουν διαρροές.
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής:
Πρώτα πρώτα απόφυγε το συχνό τηγάνισμα που κάνει μεγάλο κακό στον οργανισμό. Αν πρέπει να τηγανίσεις, άφησε το λάδι να κρυώσει. Μάζεψε το τηγανισμένο λάδι σε ένα δοχείο και πέταξέ το.
Για να διατηρήσεις τις σωληνώσεις καθαρές, ρίξε παγάκια, μερικές σταγόνες λεμονιού και χοντρό αλάτι στις σωληνώσεις και ρίξε ζεστό νερό κατόπιν. Εναλλακτικά, ρίχνε κάθε εβδομάδα, μαγειρική σόδα με λευκό ξύδι σε νεροχύτη και νιπτήρες και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.