Πώς θα φτιάξεις τέλειες ψητές πατάτες στο φούρνο με ένα μυστικό υλικό
Οι πιο τέλειες φουρνιστές πατάτες γίνονται έτσι
Αχ αυτές οι πατάτες φούρνου! Όταν τις τρως έξω είναι λαχταριστές, μαστιχωτές, ούτε πολύ καμένες εξωτερικά, ούτε πολύ νιανιά. Τι κάνεις λάθος; Μήπως απλά δεν βάζεις το μυστικό υλικό που πρέπει;
Το μεγάλο μυστικό είναι το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το βούτυρο που θα φτιάξουν την τέλεια κρούστα. Πρόσεξε: Το σιμιγδάλι πρέπει να είναι λεπτό.
Θα χρειαστείς: Γύρω στο ένα κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά πλυμένες και:
- 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά μπαχάρι
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 3 κουταλιές λάδι
Αρχικά, πρέπει να βράσεις τις πατάτες για να γίνουν λίγο μαλακές, περίπου 8 λεπτά. Τις σουρώνεις και και τις βάζεις στο βαθύ τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζεις το καπάκι και τσιγαρίζεις, μεταφέροντας στο ταψί που θα ψήσεις τις πατάτες μαζί με κρέας ή καο ορφανές για 30 λεπτά περίπου.