Πώς θα καθαρίσεις τις ξύλινες κουτάλες (κι όλα τα ξύλινα εργαλεία) με δύο υλικά

Πατούλια Κατερίνα

Κάθε ξύλινο εργαλείο στην κουζίνα, καθαρίζεται κάπως έτσι

Λατρεύεις τα ξύλινα σκεύη και εργαλεία στην κουζίνα κι όχι άδικα. Ούτε γρατζουνιές δημιουργούν, δεν θα διαβρώσουν ποτέ την γεύση από κάποιο φαγητό σου και είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις.

Ξέρεις όμως πώς πρέπει να καθαρίζεις τα ξύλινα σκεύη για να αντέξουν περισσότερο; Ξέρεις πώς θα τα φροντίζεις για να μην χαλάσουν;

Σε αντίθεση με τις μεταλλικές κουτάλες και λοιπά εργαλεία, τα ξύλινα, θέλουν σωστό πλύσιμο και φροντίδα κάθε φορά για να παραμένουν καθαρά και άθικτα.

Βήμα πρώτο: Ξέπλυνε τα ξύλινα σκεύη και εργαλεία αμέσως μετά από κάθε χρήση. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και προς θεού απόφυγε το πλυντήριο πιάτων. Θυμήσου πως ποτέ δεν μουλιάζουμε τα ξύλινα σκεύη σε νερό με σαπούνι.

Αφού πλύνεις τα ξύλινα εργαλεία, με τα χέρια και με απαλό σφουγγάρι, στέγνωσέ τα άμεσα.



Κι αφού στεγνώσουν, χρησιμοποίησε δύο υλικά για να τα διατηρήσεις ανέπαφα.

Τρίψε με γυαλόχαρτο και γυάλισε με λάδι καρύδας ή λάδι καρυδιού.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης