Τα λάθη που κάνεις με τη μαγιά και δεν σου πετυχαίνουν οι συνταγές (και πέντε βήματα επιτυχίας)
Μαγιά ενεργή για ζυμάρια φουσκωτά
Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ψωμί, να φτιάξεις ζύμη για σπιτική πίτσα, ως και ρολάκια κανέλλας δοκίμασες να φτιάξεις.
Αλλά όλα απέτυχαν. Τι πήγε στραβά απορείς και δεν φούσκωσε ούτε μία ζύμη, ούτε εσύ από υπερηφάνεια.
Μήπως απλά δεν χειρίστηκες σωστά και όπως έπρεπε τη μαγιά; Η μαγιά θέλει μαγκιά και μερικά μικρά μυστικά για να ενεργοποιηθεί σωστά.
Βήμα πρώτο: Βρίσκεις την ξηρή μαγιά. Κυνήγι σωστό στις μέρες μας.
Βήμα δεύτερο: Ζεσταίνεις το νερό! Προσοχή, δεν καις το νερό στον βραστήρα, δεν ρίχνεις απλά νερό από την βρύση σε θερμοκρασία δωματίου. Θέλεις ένα ζεστό νερό για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά χωρίς να την σκοτώσεις.
Βήμα τρίτο: Πρώτα βάζεις το νερό, μετά ρίχνεις την μαγιά και μάντεψε: Δεν χρειάζεται να ανακατέψεις.
Βήμα τέταρτο: Ρίχνεις μια κουταλιά ζάχαρη για να ταΐσεις τη μαγιά.
Βήμα πέμπτο: Υπομονή και περιμένουμε. Η μαγιά πρέπει να κάνει αυτόν τον αφρό στην επιφάνεια και για να γίνει τούτο θες πάνω από 5 λεπτά, ας πούμε ένα τέταρτο. Αν βιαστείς, το ζυμάρι σου απλά δεν θα φουσκώσει.