Το μυστικό για να γίνει το κέικ σου πιο αφράτο από ποτέ
Κι όμως το σωστό ψήσιμο είναι ο no1 παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα.
Τα κέικ είναι αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Κέικ βανίλια, σοκολάτα ή το περίφημο ανάμεικτο αποτελούν μερικές από τις πιο viral συνταγές που όλες οι νοικοκυρές αγαπάμε να φτιάχνουμε. Όλες γνωρίζουμε πως η προθέρμανση του φούρνου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να πετύχει το γλυκό μας.
Η ζαχαροπλάστης και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Cheryl Day υποστηρίζει πως ο κρύος φούρνος είναι εν τέλη το μεγάλο μυστικό για να φτιάξεις τα πιο μαλακά και αφράτα κέικ. Οι συνταγές για κέικ κρύου φούρνου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε διαφημιστικές καμπάνιες που είχαν σκοπό να δελεάσουν τις νοικοκυρές να αντικαταστήσουν τους ξυλόφουρνους τους με τις σόμπες αερίου που εισήχθησαν στην Αμερικανική αγορά στις αρχές του 20ου αιώνα.
Το pound cake είναι η νέα εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού
Σε σύγκριση με το κλασικό κέικ, αυτή η εκδοχή είναι πιο ελαφριά και πιο ντελικάτη. Την ίδια ώρα η κρούστα είναι του είναι ασυνήθιστα παχιά, περίπου ένα τέταρτο της ίντσας, παράγοντας γεύσεις που θυμίζουν καραμέλα και καφέ βούτυρο.
Υλικά: 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ψιλό θαλασσινό αλάτι
1 ½ φλιτζάνι (355 ml) πλήρες γάλα
2 κουταλάκια καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
340 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια (600 g) κρυσταλλική ζάχαρη
6 μεγάλα (300 g) αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη
Έτσι θα αποθηκεύεις σωστά και με ασφάλεια το κρέας που σου έχει περισσέψει
Πώς θα γίνουν τα κέικ σου πιο αφράτα από ποτέ- Όλα τα μυστικά
Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά γιατί ένας «κρύος φούρνος» κάνει καλύτερο κέικ; Ουσιαστικά μιλάμε για αργό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό δίνει στο μπέικιν πάουντερ περισσότερο χρόνο να δουλέψει με αποτέλεσμα το κέικ να φουσκώσει καλύτερα. Αντί λοιπόν να ψήσεις το κέικ στους 180 βαθμούς, ψήσε στους 150-160 με αέρα, για περισσότερη ώρα.
Πηγή κεντρικής: achefawifeandlife
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Μην βάζεις ποτέ τις μπανάνες μαζί με τα μήλα: Ποια φρούτα χαλάνε όταν τα αποθηκεύεις μαζί
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αυγό που έχει σπάσει με ασφάλεια στη μαγερική; Κι όμως ναι