Είσαι καλεσμένη σε πασχαλινό τραπέζι; Τι γλυκά να αγοράσεις ανήμερα της Λαμπρής για να εντυπωσιάσεις

Για να μην πας με άδεια χέρια...

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και η ημέρα είναι απόλυτη αφιερωμένη στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σου ευχόμαστε ολόψυχα να περάσεις υπέροχα οτιδήποτε κι αν επιλέξεις να κάνεις (είτε αυτό είναι ψήσιμο στην εξοχή, φαγητό στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο).

Σε περίπτωση πάλι που πας καλεσμένη σε φιλικό ή συγγενικό σπίτι οφείλεις να προσφέρεις ένα όμορφο δώρο όπως ένα καλάθι με ποτά, ένα καλάθι με πασχαλινά γλυκά ή ένα εντυπωσιακό φυτό. Αν δεν πρόλαβες να αγοράσεις κάτι από τα καταστήματα, μην αγχώνεσαι καθόλου αφού τα ζαχαροπλαστεία παραμένουν σήμερα ανοιχτά για να ψωνίσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Υπάρχουν κάποια δώρα που ταιριάζουν απόλυτα στο πασχαλινό τραπέζι με τα γλυκά να αποτελούν την πιο άμεση, ωραία και εύκολη λύση για να μη πας καλεσμένη με άδεια χέρια. Τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι, διατίθενται σε άπειρες, διαφορετικές γεύσεις και το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα τιμήσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Τι γλυκά να αγοράσεις

-σοκολατένια αυγά

-οικογενειακά γλυκά (προφιτερόλ, μιλφέιγ κ.ά)

- γεμιστό τσουρέκι

-πάστες

-κουλουράκια

-τούρτες-παγωτό

-ιδιαίτερα cakes

Διαφορετικά μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις ένα σπιτικό γλυκό, το οποίο είναι αρκετά οικονομικό και εξίσου εντυπωσιακό με αυτό που θα έπαιρνες από το ζαχαροπλαστείο.

Τάρτα φράουλας- Η απόλυτη συνταγή

Υλικά: Για τη βάση
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. βούτυρο, παγωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
1 αβγό, μέτριο
1 κ.σ. νερό, παγωμένο
1 κ.γ. παπαρουνόσπορο, προαιρετικά
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό


Για τη μαρμελάδα φράουλα
450 γρ. φράουλες
50 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική


Για τη strawberry curd
3 αβγά, μέτρια
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
Για το σερβίρισμα
100 γρ. σαντιγί
50 γρ. φράουλες, κομμένες
φύλλα δυόσμου

Eκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας και σπάμε το βούτυρο μέχρι το αλεύρι να γίνει κίτρινο σαν βρεγμένη άμμος. Καλό θα είναι να φοράμε γάντια όσο δουλεύουμε το μείγμα, προκειμένου να μην περνάει η θερμοκρασία από τα χέρια μας στο μείγμα. Προσθέτουμε το αβγό, το παγωμένο νερό, τον παπαρουνόσπορο -προαιρετικά-, και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει μια ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τη ζύμη και ακουμπάμε την παγωμένη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. Την ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας, την καλύπτουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας, και αρχίζουμε να την ανοίγουμε με τον πλάστη. Αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη ζύμη για να είναι πιο εύκολο να την ανοίξουμε. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 27 εκ. και την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει καλά στα τοιχώματα της φόρμας. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει ώστε να έχει ύψος 3 εκ. Τη ζύμη που περισσεύει μπορούμε να την κάνουμε μπισκότα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση της ζύμης σε πολλά σημεία.
Απλώνουμε πάνω από τη βάση ένα κομμάτι μεμβράνη ή ένα κομμάτι λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω το ειδικό βάρος ή τα όσπρια ώστε να μη φουσκώσει η τάρτα. Προσοχή! Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε μεμβράνη, θα πρέπει να διπλώσουμε τις άκρες της προς τα μέσα προκειμένου να μην ακουμπάει καθόλου η μεμβράνη στα τοιχώματα της φόρμας.


Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 30 λεπτά. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφαιρούμε το ειδικό βάρος ή τη μεμβράνη με τα όσπρια, και την ξαναβάζουμε στον φούρνο για ακόμα 20 λεπτά. Αφαιρούμε και πάλι τη φόρμα από τον φούρνο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια της βάσης με τον αραιωμένο κρόκο, και ψήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.Βγάζουμε ξανά τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση της τάρτας να κρυώσει για 10-20 λεπτά.

Για τη μαρμελάδα φράουλα
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.


Για τη strawberry curd
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα στη βάση της τάρτας και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

Για το στήσιμο
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί, διακοσμούμε με κομμένες φράουλες, γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου, και σερβίρουμε.

Tip: Μπορείς να κινηθείς βάση του προσωπικού σου γούστου αλλά κυρίως υπολογίζοντας το γούστο του οικοδεσπότη/οικοδέσποινας.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικές ακόμη last minute προτάσεις δώρων.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης