Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς το αλάτι κάθε φορά που βράζεις μακαρόνια
Η προσθήκη αλατιού κατά το βράσιμο είναι το «κλειδί» για την πιο νόστιμη σπιτική μακαρονάδα.
Τα μακαρόνια είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο νόστιμα, εύκολα και οικονομικά πιάτα που μπορείς να φτιάξεις με απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.
Οι επιλογές είναι ειλικρινά αμέτρητες για τους pasta lovers εκεί έξω, με το μόνο που εσύ πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις σχήμα ζυμαρικών και τη σάλτσα που θα τα συνοδεύσει.
Τα καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύεις με τη χλωρίνη
Όπως ήδη ίσως γνωρίζεις, οι περισσότερες νοικοκυρές επιλέγουν να ρίχνουν ελάχιστο αλάτι κατά το βράσιμο των ζυμαρικών ή μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου. Αυτό δεν γίνεται καθόλου τυχαία, και σήμερα θα σου εξηγήσουμε αναλυτικά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς το αλάτι κάθε φορά που βράζεις μακαρόνια.
Το αλάτι είναι το μυστικό για την τέλεια μακαρονάδα
Επιστημονικά μιλώντας, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για να αλατίσεις το νερό των ζυμαρικών: ενισχύεις τη γεύση τους. Οι εκπαιδευόμενοι σεφ διδάσκονται να ρίχνουν εξαρχής τα καρυκεύματα στο πιάτο τους και να συμπληρώνουν σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωσή του. Σκέψου το απλά: το αλάτισμα του νερού είναι σαν να βάζεις τα θεμέλια ενός υπέροχου γεύματος.
Πόσο αλάτι να χρησιμοποιήσεις
Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι ανά 3,5 λίτρα νερού (ή ανά κιλό ξηρών ζυμαρικών). Στην πραγματικότητα, ένα κιλό ζυμαρικών υπολογίζεται ότι απορροφά μόνο περίπου το ένα τέταρτο αυτής της ποσότητας. Επιτραπέζιο αλάτι, αλάτι kosher, θαλασσινό αλάτι... οποιοδήποτε από αυτά τα είδη αλατιού θα δώσει το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα.
Πότε να αλατίσεις το νερό
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αλατίσεις το νερό είναι ακριβώς όταν ξεκινά να πάρει βράση. Μη ξεχάσεις να κρατήσεις λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια, για να το προσθέσεις μετέπειτα στη σάλτσα. Αυτό το επαγγελματικό μυστικό θα απογειώσει τη γεύση της μακαρονάδας σου.
Πηγή κεντρικής: pexels.com