Τι δεν πρέπει να κρύβεις κάτω από το σπιτάκι του κήπου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τι δεν πρέπει να κρύβεις κάτω από το σπιτάκι του κήπου

Κι όμως τα χρώματα και μερικά εργαλεία δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται στην αποθήκη του κήπου.

Ο κήπος είναι ένα από τα ωραιότερα spot κάθε σπιτιού και αν διαθέτεις μονοκατοικία με μεγάλο εξωτερικό χώρο είμαι σίγουρη πως τον έχεις αξιοποιήσει στο έπακρο.

Αρκετές από εμάς επενδύουν σε σπιτάκια κήπου τα οποία λειτουργούν ως αποθήκη που φυλά εργαλεία, μικροέπιπλα ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα, προστατεύοντάς τα από τις βροχές, την υγρασία και τη σκόνη.

5 hacks που θα κάνουν πιο εύκολο το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα

Τι δεν πρέπει να φυλάς στο σπιτάκι του κήπου

Χρώματα

Τα χρώματα είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας. Το υπερβολικό κρύο και η ζέστη θα δημιουργήσουν αλλαγές συνοχής στο χρώμα, καθιστώντας το ακατάλληλο προς χρήση. Κράτησε όλα τα δοχεία με αστάρια, χρώματα και σπρέι σε δροσερό, σκοτεινό χώρο όπως το υπόγειο.

6 αντικείμενα για να αποκτήσεις αποθηκευτικό χώρο και στο πιο μικρό σπίτι

Μπαταρίες

Όλα τα είδη μπαταριών (από τις καθημερινές οικιακές μπαταρίες μέχρι εκείνες που βρίσκονται σε ηλεκτρονικές συσκευές) δεν πρέπει να φυλάσσονται στο σπιτάκι του κήπου αλλά μέσα στο σπίτι ή στο γκαράζ.

Ο λόγος είναι πως όταν οι μπαταρίες εκτίθενται σε υπερβολική ζέστη ή αλλαγές θερμοκρασίας, εμφανίζεται μια χημική αντίδραση που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους και να τις αλλοιώσει.

Η καλύτερη ώρα για να ποτίσεις τον κήπο και κάθε πότε πρέπει να το κάνεις

Ηλεκτρονικές συσκευές

Η έκθεση των ηλεκτρονικών συσκευών σε αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα προβλήματα. Η υγρασία μπορεί να σκουριάσει τις εσωτερικές καλωδιώσεις και τις συσκευές βραχυκυκλώματος. Σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, το υγρό μέσα σε μια οθόνη LCD ή LED μπορεί πραγματικά να παγώσει και να καταστρέψει μόνιμα την οθόνη.

Λάστιχα

Μπορεί να σκέφτηκες πως η αποθήκη του κήπου είναι ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσεις τα ανταλλακτικά λάστιχα του αυτοκινήτου ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Η υγρασία φθείρει το λάστιχο και σε βάθος χρόνου μπορεί να το διαβρώσει αισθητά.

Υφασμάτινα items

Μαξιλάρια, ριχτάρια, παπλώματα και κουβέρτες καλό θα ήταν να φυλάσσονται στο σπίτι και όχι στο σπιτάκι του κήπου. Η υγρασία μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας που θα καταστρέψει τα αγαπημένα σου items.

Τρόφιμα και τροφή για κατοικίδια

Το σπιτάκι του κήπου δεν ενδείκνυται για αποθήκευση τροφίμων, ακόμα κι αν πρόκειται για κονσέρβες ή τροφή για κατοικίδια. Η διακύμανση της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση του περιεχομένου με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com