Πώς να διατηρούνται τα λαχανικά σας φρέσκα και δροσερά για περισσότερο διάστημα
Και πώς να σώσετε αυτά που αρχίζουν και μαραίνονται
Είναι αλήθεια τα λαχανικά και ιδίως τα φυλλώδη πράσινα, όπως είναι το μαρούλι, το σπανάκι και η ρόκα, τείνουν να μαραίνονται εύκολα. Πόσες και πόσες φορές έχει τύχει να τα πετάξετε λόγω λάθος αποθήκευσής τους;
Αν δεν τα προσέχετε και δεν τα αποθηκεύετε σωστά, ή θα πρέπει να τα καταναλώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα ή πολύ πιθανό να καταλήξουν άδικα στον κάδο απορριμμάτων.
Πως όμως μπορείτε να διατηρήσετε τα λαχανικά σας φρέσκα και δροσερά για περισσότερο διάστημα;
-Mε το που τα αγοράσετε θα πρέπει να τα τοποθετήσετε μέσα στο συρτάρι του ψυγείου σας. Μην ξεχάσετε να βάλετε και ένα βρεγμένο σφουγγαράκι , στη γωνία του συρταριού. Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρχει υγρασία στο συρτάρι κι έτσι δε θα μαραίνονται γρήγορα τα φρέσκα λαχανικά σας.
-Αν πάλι τα λαχανικά σας έχουν ήδη αρχίσει να μαραίνονται η λύση είναι η εξής: Αφαιρέστε τα φύλλα τα οποία έχουν μαυρίσει ή μαραθεί τελείως και βουτήξτε τα υπόλοιπα σε παγωμένο νερό για περίπου μία ώρα. Με αυτόν τον τρόπο, τα λαχανικά θα ξανανιώσουν. Φροντίστε να τα καταναλώσετε σύντομα.
Φυσικά αποφεύγετε να τα τοποθετείτε σε χώρους που έχει πρόσβαση ο ήλιος.
Διαβάστε ακόμα:
Μάθετε πως να αναγνωρίζετε τα φρέσκα φρούτα!
Πώς να μην ξεβάφουν και να διατηρούν το χρώμα τους τα σκούρα τζιν σας
Πως η τσουκνίδα μπορεί να σας σώσει από την πιτυρίδα!