Πώς να κόψεις το καρπούζι σου μέσα σε ένα λεπτό;
Το καλοκαιρινό φρούτο που σου βάζει πάντα δύσκολα
Πως θα μπορούσες να καταλάβεις ότι είναι καλοκαίρι, εάν δεν φας έστω και λίγο από το πλέον δροσερό, γλυκό και νόστιμο φρούτο αυτής της εποχής; Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δε υπάρχει και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουμε. Καλό το πεπόνι, οι φράουλες και τα κεράσια, αλλά αν δεν φας καρπούζι, ποιος ο λόγος να πεις ότι κατάλαβες καλοκαίρι;
Και έστω ότι αγόρασες καρπούζι, ποιος το κόβει τώρα για να το απολαύσεις εσύ ωραίο και δροσερό; Φυσικά εάν δεν μένεις μόνη σου, όλο και κάποιος θα βρεθεί μέσα στο σπίτι να το κόψει, εάν όμως δεν έχεις συγκάτοικο και δεν μένεις με τους γονείς τους, σου έχουμε έναν τρόπο για να το κόψεις στο άψε σβήσε.
Δες και αυτό: Γιατί πρέπει να τρως τα κουκούτσια από το καρπούζι;
«Ξάπλωσε» το καρπούζι σου στον δίσκο κοπής και κόψε τις δύο του άκρες. Στη συνέχεια σήκωσε το και κόψε το στη μέση με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Έπειτα κόψε σε τέταρτα τα δύο αυτά ημισφαίρια του καρπουζιού. Μόλις το έχεις ολοκληρώσει κόψε το καρπούζι σε μικρά τρίγωνα, όπως στη φωτογραφία παρακάτω και βάλε τα σε ένα πιάτο.
Και λιγότερο χώρο στο ψυγείο σου θα πιάσει και πιο εύκολο θα είναι για να το φας.
Διάβασε και αυτό: Έχεις λεκέ από κόκκινα φρούτα στα ρούχα σου; Δες πώς θα τον απομακρύνεις!
photo credits: Ethan Calabrese