Είσαι coconut lover; Δες δύο τρόπους να ανοίξεις εύκολα την καρύδα
ΝΑΝΣΥ ΜΗΤΣΟΣΤΕΡΓΙΟΥ
Μετά αν θες δήλωσε συμμετοχή και στο Survivor
Οι καρύδες είναι ένα νόστιμο φρούτο που είναι ιδιαίτερα καλό όταν τρώγεται φρέσκο. Και εσύ είσαι φυσικά μία coconut lover, όμως όταν σκέφτεσαι τι χρειάζεται για να την ανοίξεις το ξανασκέφτεσαι και εν τέλει δεν την αγοράζεις. Ευτυχώς όμως, μπορείς πραγματικά να ανοίξεις μια καρύδα με πράγματα που έχεις πιθανώς ήδη στο σπίτι σου.
Σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο έχεις κάνει ή θα κάνεις στη ζωή σου, όμως να ξέρεις κάτι. Μόλις καταφέρεις και την ανοίξεις και πάρεις το «κολλάει» μετά μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και στο Survivor.
Δες παρακάτω πως θα ανοίξεις την καρύδα με 2 εύκολους τρόπους.
How To Crack a Coconut
Αρχικά προτού ανοίξεις την καρύδα πρέπει να βγάλεις το νερό που έχει μέσα. Στην κορυφή της θα δεις πως η καρύδα έχει τρια μικρά σημαδάκια, το ένα από αυτά είναι και το πιο αδύναμο. Με ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι ή ένα κατσαβίδι (που έχεις πλύνει πρώτα) άρχισε να σπρώχνεις τα σημαδάκια μέχρι να βρεις ποιο θα υποχωρήσει πιο εύκολα. Όταν το βρεις κάνε μία τρύπα και αναποδογύρισε την καρύδα σε ένα ποτήρι μέχρι να στραγγίσει το νερό που έχει μέσα.
Μόλις τελειώσεις από αυτό το βήμα, δύο πράγματα μπορείς να κάνεις. Να την ανοίξεις μέσα στον φούρνο ή με ένα σφυρί. Εάν επιλέξεις το πρώτο τα πράγματα είναι απλά. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190, βάζεις αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σου και τοποθετείς την καρύδα αν έχει στραγγίσει επάνω. Την αφήνεις να ψηθεί για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δεις ένα άνοιγμα στην κορυφή της (σα να έχει σκάσει). Μόλις το δεις αυτό βγάλε την καρύδα από τον φούρνο και άφησε τη για 2-3’ να κρυώσει. Έπειτα τύλιξέ τη σε μία πετσέτα και βάλε τη σε μια σακούλα. Δέσε τη σακούλα και χτύπησε τη σε μια σκληρή επιφάνεια μέχρι να τη νιώσεις να σπάει σε κομμάτια.
Από την άλλη μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις και ένα σφυρί. Μόλις στραγγίσεις την καρύδα τύλιξε τη σε μία χοντρή -σχετικά- πετσέτα κουζίνας και κρατώντας το σφυρί με το δυνατό σου χέρι χτύπησε τη μέχρι να ακούσεις πως σπάει. Φυσικά καλό θα ήταν να την περιστρέφεις κάθε φορά, έτσι ώστε να σπάσει σε όλα τα σημεία και να είναι πιο εύκολο μετά να την ανοίξεις. Εξυπακούεται πως πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική, δεν θέλουμε να χτυπήσεις το χέρι σου με το σφυρί.