Το κόλπο για να ξεχωρίζεις τον κρόκο του αυγού από το ασπράδι χωρίς κουτάλι
ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΧΟΙΝΑ
Ανανεώθηκε:
Ο τρόπος που θα σου λύσει τα χέρια και δε θα σε ταλαιπωρήσει ξανά.
Λατρεύεις τα αυγά κι εμείς σε νιώθουμε. Είναι ένα υλικό που μπορεί να δημιουργήσει «άπειρους» συνδυασμούς πιάτων, αλλά ακόμη και μόνο του αποτελεί μία εύκολη και γρήγορη επιλογή για να έχεις ένα γεύμα που θα σε χορτάσει, χωρίς να χρειάζεται να του αφιερώσεις πολύ χρόνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πέντε λεπτά αρκούν για να ικανοποιήσεις την πείνα σου.
Δεν είναι λίγες, βέβαια, οι φορές που μπορεί να θες να διαχωρίσεις τον κρόκο από το ασπράδι, είτε επειδή θες να φτιάξεις κάποια συνταγή που να τα χρειάζεται χτυπημένα ξεχωριστά, είτε γιατί προτιμάς την πρωτεΐνη του ασπραδιού.
Αυτό δε σημαίνει ότι η διαδικασία είναι απαραίτητα απλή. Ο κρόκος έχει την τάση να σε ταλαιπωρεί και να σπάει όταν πας να τον αφαιρέσεις με το κουτάλι ή να σε λερώνει αν χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο των δύο μισών τσοφλιών.
Στο βίντεο που βρίσκεται στη συνέχεια, θα δεις πώς να διαχωρίζεις πανεύκολα τον κρόκο και το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μπουκαλάκι του νερού.