Φύγε, κρατάω μαχαίρι

Τα μαχαίρια στην κουζίνα φθείρονται και μετά από χρόνια τα πετάμε ενώ μπορούμε να τα ακονίσουμε και να κόβουν τόσο βαθειά όσο επιθυμούμε.

 

Η πρώτη κίνηση, φυσικά, είναι να προμηθευτείτε το κατάλληλο ακονιστήρι από ένα μαγαζί. Αυτό πρέπει να είναι πιο σκληρό από τις λάμες του μαχαιριού σας. Έπειτα τοποθετείτε το ακονιστήρι κάθετα σε μια σταθερή επιφάνεια.

Τοποθετείτε τη φαρδύτερη πλευρά του μαχαιριού κόντρα στο ακονιστήρι με γωνιά 15-20 μοίρες. Ανεβοκατεβάζετε το μαχαίρι με σταθερές και κοφτές κινήσεις γλιστρώντας το πάνω στην επιφάνεια του. Αν το κάνετε σωστά θα ακούτε έναν ελαφρύ ήχο σαν κουδούνισμα. Αν ακούγεται σαν γρατζούνισμα, ασκείτε μεγάλη πίεση.

Επαναλαμβάνετε και στις δύο πλευρές 5-6 φορές. Γενικά αποφεύγετε να αφήνετε τα μαχαίρια σας εκτεθειμένα μέσα στο συρτάρι, καλύτερα να τα βάζετε μέσα στις ειδικές θήκες τους. Επίσης καλύτερα να κάνετε τον κόπο και να τα πλένετε στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων γιατί το νερό με την παρατεταμένη πίεση μπορεί να στραβώσει τη λάμα τους.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης