Πώς θα χωρίσεις εύκολα το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού
Επαγγελματίες chefs μοιράζονται τα μυστικά τους για να σου «λύσουν» τα χέρια.
Τα αυγά είναι μια από τις πιο νόστιμες και υγιεινές τροφές που μπορείς να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου. Περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες ενώ είναι εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη.
Βασικό τους πλεονέκτημα ότι μαγειρεύονται σε ελάχιστα λεπτά ενώ μπορείς να τα κουβαλάς εύκολα μαζί σου στο γραφείο, μέσα σε ένα μικρό τάπερ. Αποτελούν αγαπημένη επιλογή όσων ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή αφού περιέχουν ελάχιστα λιπαρά και μας κρατούν χορτάτες για ώρες.
Πώς θα χωρίσεις εύκολα το ασπράδι από τον κρόκο
1) Για να χωρίσεις τους κρόκους από τα ασπράδια, υπάρχει ο κλασικός τρόπος, με το σπάσιμο του αυγού στα δύο και το πέρασμα του κρόκου από το ένα στο άλλο τσόφλι.
Πώς θα δροσιστείς στο σπίτι αν δεν έχεις κλιματιστικό
2) Διαφορετικά δοκίμασε το εξής: Σπάσε το αυγό στο χέρι σου, και ανοίγοντας ελάχιστα τα δάχτυλα, φρόντισε το ασπράδι να περάσει και να πέσει ενώ ο κρόκος θα μείνει στη χούφτα σου.
3) Μια άλλη μέθοδος για το διαχωρισμό των αυγών ξεκινάει με το απλό σπάσιμο ολόκληρου του αυγού σε ένα μπολ. Από εκεί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μισό κέλυφος για να αφαιρέσεις τον κρόκο από τα ασπράδια.
Tα μυστικά των chefs
- Σπάσε το αυγό στην άκρη του μπολ.
- Χρησιμοποίησε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα οφέλη του αυγού για τον οργανισμό
- Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.
- Βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων πυκνότητας της λιποπρωτεΐνης (HDL) ή καλής χοληστερόλης.
- Τα Ω3 λιπαρά που περιέχουν τα αυγά αποτελούν ειδικούς τύπους πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των μεμβρανών των κυττάρων.
- Οι βιταμίνες Α και Ε καθώς και το σελήνιο ενεργούν ως σημαντικά αντιοξειδωτικά που ευνοούν την υγεία των ματιών.
- Οι κρόκοι αυγών αποτελούν μία φυσική πηγή βιταμίνης D.
Στο video που ακολουθεί θα βρεις μερικές ακόμη προτάσεις.
Πηγή κεντρικής: pexels.com