Η Genius μέθοδος για το τηγάνισμα των αυγών (χωρίς τηγάνισμα) διαρκεί μόνο τρία λεπτά

Pexels

Μια νέα μέθοδος για το μαγείρεμα των τέλειων τηγανητών αυγών έχει γίνει viral στο TikTok και είναι πιο υγιεινή από ό,τι σε τηγάνι. Οι λάτρεις το αγκάλιασαν αμέσως και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί.

Τα αυγά αποτελούν βασικό μέρος της διατροφής μας -είτε τα τρώμε βραστά ως πρωινό είτε επιλέγετε ως μια λαχταριστή ομελέτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν και πρόκειται για ένα «ευέλικτο» προϊόν της διατροφής μας, για πολλούς μπορεί να είναι μπελάς αφού όσο εύκολο είναι το μαγειρέψεις, άλλο τόσο πανεύκολο είναι να καταστραφούν τα πάντα -και ειδικά με τα τηγανητά αυγά.

Στο πλαίσιο της ευκολίας τώρα και για να γίνει η ζωή κάποιων ανθρώπων πιο εύκολη, ανακαλύψαμε έναν νέο τρόπο για να φτιάξει κανείς ένα τηγανητό αυγό που τα «σπάει»- και που είναι ακόμα πιο υγιεινό από ό,τι στο τηγάνι.

Ειδικότερα, η χρήστης του TikTok @lubnashomekitchen μοιράστηκε πρόσφατα τη μέθοδό της με τους followers της, αποκαλύπτοντας ότι χρησιμοποιεί το air fryer της για να κάνει τη διαδικασία όσο πιο εύκολη γίνεται.

Στο βίντεο, η Lubna τοποθετεί δύο μικρά τετράγωνα φύλλα αλουμινόχαρτου στο καλάθι του air fryer, ψεκάζοντας λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν. Στη συνέχεια σπάει δύο αυγά και τα ψεκάζει με ελαιόλαδο βάζοντας νιφάδες τσίλι πριν κλείσει το καπάκι και ρυθμίσει το χρονόμετρο σε τρία λεπτά στους 160 βαθμούς. Μόλις τελειώσουν τα τρία λεπτά, ανοίγει τη φριτέζα και βλέπουμε δύο τέλεια τηγανισμένα αυγά. Είναι τόσο απλό.

O σωστός τρόπος και γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρόνοι και η θερμοκρασία θα εξαρτηθούν από τη μάρκα και το μοντέλο του air fryer που χρησιμοποιεί κάποιος, επομένως μπορεί να χρειαστεί να γίνουν μερικές δοκιμές μέχρι να το «βρούμε». Οι followers της Lubna λάτρεψαν το hack. «Αυτό το κόλπο άλλαξε τη ζωή μου», ήταν ένα από τα σχόλια που συμφώνησαν πολλοί στην ανάρτησή της.

Το κόλπο με το βραστό αυγό

Αν σου αρέσουν τα βραστά αυγά και κατέχουν μια σημαντική θέση στη ζωή σου, σίγουρα θα σε έχουν δυσκολέψει στον τρόπο καθαρίσματός τους. Το καθάρισμα του βραστού αυγού δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση, ειδικά αν το έχεις μόλις βγάλει από το μπρίκι ή την κατσαρόλα.

3 τρόποι για να καθαρίσεις το αυγό σε χρόνο Dt

1) Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αυξάνει το pH του αυγού κι αυτό συνεπάγεται πιο εύκολο καθάρισμα. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι σόδας στο νερό που βράζει. Όταν το αυγό είναι έτοιμο απομάκρυνέ το από τη φωτιά για δέκα λεπτά και καθάρισέ το. Θα δεις πως το καθάρισμα δεν ήταν ποτέ ευκολότερο.

2) Το κόλπο του TikTok

Το παρακάτω video έγινε viral στο TikTok και όχι άδικα. Η τεχνική είναι απλή: Πριν τοποθετήσεις τα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χτύπησέ τα απαλά στον πάγκο ή στο μπολ σου για να κάνεις ένα μικρό ράγισμα στο κέλυφος, αρκετά μικρό ώστε να μην χυθούν τα ασπράδια.

Μόλις τα αυγά βράσουν, γέμισε ένα δοχείο που κλείνει με το καπάκι μισογεμάτο με κρύο νερό, τοποθέτησε ένα ένα τα αυγά μέσα και κλείσε καλά το καπάκι. Στη συνέχεια, κούνησέ το δυνατά. Το κέλυφος θα ξεκολλήσει από το ασπράδι, αφήνοντάς σου μόνο το εσωτερικό του αυγού.

3) Παγάκια

Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και κρύο νερό. Τα καυτά αυγά θα λιώσουν τον πάγο αρκετά γρήγορα. Όταν τα αυγά βράσουν, τοποθέτησέ τα προσεκτικά στο μπολ με παγωμένο νερό και άφησέ τα μέσα για λίγα λεπτά. Το κρύο νερό θα επιτρέψει στα ασπράδια να ξεκολλήσουν από το κέλυφος, γεγονός που θα διευκολύνει το ξεφλούδισμα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης