Κρατάμε λάθος το ποτήρι του κρασιού και να η διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου

Κρατάμε λάθος το ποτήρι του κρασιού και να η διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου
Pexels

Το πώς κρατάμε το ποτήρι του κρασιού μας μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του Chardonnay ή του Pinot μας. Τι συνιστούν οι ειδικοί στο θέμα.

Ειδικοί σε θέματα που αφορούν το κρασί αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά για τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κρατάμε το merlot ή το chardonnay μας -χωρίς να καταστρέψουμε τη γεύση του.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς κρατάμε το ποτήρι χωρίς να σκεφτούμε τον κατάλληλο τρόπο. Εξάλλου, η απόλαυση είναι το παν και όχι οι by the book κανόνες.

Μπορεί για παράδειγμα να ξεκινάμε να πίνουμε το αγαπημένο μας κρασί κρατώντας το ποτήρι από το «πόδι» του αλλά στη συνέχεια παρασυρόμαστε και το αγγίζουμε «άτσαλα» παντού. Η βρετανίδα άσος της γευσιγνωσίας, Jo Bryant, λέει ότι ο πιο «πρακτικός και κομψός» τρόπος για να πίνουμε το κρασί μας είναι να κρατάμε το ποτήρι σταθερά από το πόδι του. Η γκουρού στο θέμα λέει ότι εκτός ότι με αυτό αυτόν τον τρόπο διατηρούνται τα λευκά κρασιά δροσερά, αποφεύγονται και τα αντιαισθητικά δακτυλικά αποτυπώματα που αμαυρώνουν το μπολ του ποτηριού.

Γυναίκα χαρακτηρίστηκε ιδιοφυΐα για το πανέξυπνο hack με το μπουκάλι κρασί που το διατηρεί φρέσκο

Ένας άλλος λάτρης της γευσιγνωσίας, ο David Gill, λέει ότι το να κρατάμε το ποτήρι από το μπολ μπορεί να βοηθήσει να ζεσταθεί ένα Malbec ή ένα άλλο κόκκινο κρασί που είναι κρύο ή έχει παγώσει υπερβολικά. Υποστηρίζει ότι αυτό βοηθά «να απελευθερωθούν αυτά τα τόσο σημαντικά αρώματα στο ποτήρι».

«Αλλά όταν πρόκειται να δοκιμάσετε το κρασί, κρατήστε το από τον κορμό και στροβιλίστε το ποτήρι. Και πάλι, θα απελευθερώσετε τα αρώματα και θα ξεκλειδώσετε τις γεύσεις. Αλλά θυμηθείτε να το κάνετε απαλά για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χύσετε το κρασί σας στα ρούχα σας ή στους ανθρώπους που στέκονται δίπλα σας».

Οι δύο ειδικοί επεσήμαναν επίσης ότι τα μεγαλύτερα ποτήρια είναι καταλληλότερα για το κόκκινο κρασί, καθώς επιτρέπουν επίσης στα «αρώματα να αναπνεύσουν». Τα μικρότερα ποτήρια είναι σαφώς κατάλληλα για τα λευκά. «Ωστόσο, δεν τα έχουμε όλοι στη διάθεσή μας. Βεβαιωθείτε απλώς ότι τα γυάλινα σκεύη σας είναι καθαρά, χωρίς σπασίματα και ρωγμές», πρόσθεσε ο Bryant.

Αν τώρα είμαστε λάτρεις του κρασιού, αλλά πάντα καταλήγουμε να αφήνουμε το μισό μπουκάλι με αποτέλεσμα να χαλάει γρήγορα, ίσως το αποθηκεύουμε λάθος. Ο εκπαιδευτής σε θέματα κρασιού Warner Boin από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέβασε στο TikTok βίντεο προκειμένου να εξηγήσει πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το κρασί που περίσσεψε για τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα.

Ο Boin δεν συνιστά τον κανόνα του να βάζουμε απλώς τον φελλό πίσω στη φιάλη ή το να χρησιμοποιούμε πώμα κρασιού. Αντ' αυτού, ο χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προτείνει να μεταγγίσουμε το κρασί σε ένα βάζο Mason ή σε οποιοδήποτε άλλο είδος αεροστεγούς δοχείου.

Στύβεις το λεμόνι εντελώς λάθος και αυτό είναι το κόλπο του TikTok που θα σου αλλάξει τη ζωή

«Ορκίζομαι σε αυτό. Θα κάνει το κρασί σας να έχει ακόμα φρέσκια γεύση ακόμα και μερικές μέρες μετά το άνοιγμά του, ενώ μια μέρα αφότου ανοίξω ένα μπουκάλι κρασί και βάλω ξανά τον φελλό, μπορώ να καταλάβω τη διαφορά», είπα χαρακτηριστικά. Σε ένα ξεχωριστό σχόλιο, ο Boin τόνισε ότι με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να κάνουμε το κρασί μας να κρατήσει «μια εβδομάδα, ίσως και περισσότερο».

pexels-elina-sazonova-1927313.jpg