Ήξερες ότι οι φράουλες χρειάζονται ειδικό πλύσιμο; Το κόλπο για να τις έχεις καθαρές & φρέσκιες

Ένα γρήγορο ξέβγαλμα στις φράουλες δεν είναι η σωστή λύση. Το κόλπο για να τις ξεπλύνεις σωστά. 

Σίγουρα για πολλούς οι φρέσκες φράουλες είναι ένα αγαπημένο υγιεινό γεύμα. Όμως είτε τις χρησιμοποιείς για κάποια γλυκιά συνταγή, είτε τις ρίχνεις σε, είτε τις απολαμβάνεις σκέτες είναι απαραίτητο να ξέρεις πώς να τις καθαρίσεις σωστά.

Οι φράουλες όπως όλα τα φρούτα θέλουν ένα καλό πλύσιμο, ωστόσο επειδή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες πολλές φορές δεν επιμένουμε αρκετά. Ένα γρήγορο ξέβγαλμα όμως δεν κάνει πάντα το κόλπο.

Αν έχεις μπει στο TikTok, πιθανότατα έχεις δει βίντεο που μουλιάζουν τις φράουλες τους σε νερό αναμεμειγμένο με ξύδι, μαγειρική σόδα ή αλάτι. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τις φρέσκες φράουλες;

Εμείς σου βρήκαμε τα πιο αποτελεσματικά tips για να έχεις φρέσκες και καθαρές φράουλες.

https://www.tiktok.com/@vanvoone/video/7281086664389201194

Σκέτο νερό

Ναι, το απλό νερό θα κάνει, σύμφωνα με το MasterClass ένα καλό πλύσιμο. Αλλά βεβαιώσου ότι πλένεις κάθε φράουλα ξεχωριστά, αντί να περνάς γρήγορα το κουτί με τις φράουλες κάτω από τη βρύση. Ένα βήμα παραπάνω είναι εκτός από να τις ξεπλύνεις κάτω από τη βρύση είναι να τις μουλιάσεις σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά το μούλιασμα ή το ξέπλυμα, φρόντισε να τις στεγνώσεις καλά με ένα πανί ή χαρτοπετσέτα.

Νερό & Ξίδι

Αυτός είναι ίσως ο πιο δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσεις τις φράουλες. Γέμισε ένα μπολ με περίπου 3/1 αναλογία νερού προς λευκό ξύδι και άφησε τες να μουλιάσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά. Μερικοί προσθέτουν ακόμη και λίγο αλάτι. Ξέπλυνε τις φράουλες με νερό και στη συνέχεια στέγνωσέ τις.

Νερό & Μαγειρική Σόδα

Μια ακόμη μέθοδος είναι το νερό και η μαγειρική σόδα. Η συνταγή συνιστά 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε τέσσερα φλιτζάνια νερό. Μούλιασέ τες για περίπου πέντε λεπτά πριν τις ξεπλύνεις και στέγνωσέ τες.

Νερό & Αλάτι

Τέλος, μπορείς να προσθέσετε λίγο αλάτι σε ένα μπολ με νερό για να καθαρίσεις τις φράουλες. Ανακάτεψε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για κάθε φλιτζάνι ζεστό νερό και άφησέ τες να μουλιάσουν για πέντε λεπτά πριν τις ξεπλύνεις και μετά στέγνωσέ τες.

Μόλις τις πλύνεις σωστά μπορείς να απολαύσεις όλες τις αγαπημένες σου συνταγές με επιδόρπια φράουλας, όπως μπάρες cheesecake φράουλας , σπιτικό κέικ φράουλας ή μια παγωμένη μαργαρίτα φράουλα!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης