Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις το δικό σου κερί σόγιας με 4 βήματα

Unsplash

Φτιάχνεται πανεύκολα και ο χώρος σου πλέον θα μυρίζει πιο ωραία από ποτέ. 

Αν αγαπάς μια φυσική χρυσή λάμψη, το να μάθεις πώς να φτιάχνεις κεριά σόγιας θα πρέπει να είναι στη λίστα με τις προτεραιότητές σου.

Τα κεριά σόγιας δεν εκπέμπουν αιθάλη, διαρκούν περισσότερο από τα κεριά που κατασκευάζονται από ζωικά προϊόντα και καίγονται με τρόπο που μειώνει την ποσότητα του μη καμένου κεριού στο πλάι του βάζου. Επιπλέον, τα κεριά σόγιας είναι εξίσου όμορφα με τα κεριά παραφίνης και είναι εύκολο να φτιαχτούν στο χέρι με βασικά εργαλεία και λίγα υλικά. Γι' αυτό και αποτελούν υπέροχα σπιτικά δώρα, οπότε ας σηκώσουμε τα μανίκια και ας πιάσουμε δουλειά!

Μπορείς να προσαρμόσεις το κερί σόγιας ανάλογα με το στιλ σου. Για παράδειγμα, να φτιάξεις ένα κερί με άρωμα λεβάντας, ή ένα κερί μέσα σε ένα ανακυκλωμένο φλιτζάνι τσαγιού, ή ένα απλό λευκό κερί σε ένα παλιό βάζο.

Ο σύντροφός σου θα νιώσει όμορφα σβήνοντας τα φώτα και ανάβοντας ένα σπιτικό κερί που δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον, και εσύ θα μπορέσεις να εξασκήσεις τη δημιουργικότητά σου χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο ή χρήματα.

Δες πώς τα αρωματικά κεριά μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις τα καλύτερα κεριά σόγιας;

  • 2 φλιτζάνια νιφάδες κεριού σόγιας για κεριά δοχείων
  • Γυάλινο μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Ξύλινη κουτάλα
  • Θερμόμετρο κουζίνας
  • Αρωματικά έλαια ή/και αιθέρια έλαια (λεβάντα, βανίλια, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο κ.λπ.)
  • Φυτίλι σε μέγεθος που ταιριάζει στο δοχείο
  • Γυάλινο βάζο ή άλλο δοχείο
  • Μανταλάκι
  • Ψαλίδι

Πώς θα το φτιάξεις;

1. Βάλε τις νιφάδες κεριού σόγιας σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθέτησε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα γεμάτη κατά το ένα τρίτο περίπου με νερό, δημιουργώντας ένα διπλό βράσιμο. Ζέστανε το κερί, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει μαλακό και να χυλώσει. Θα έχεις 1 φλιτζάνι λιωμένο κερί ανά 2 φλιτζάνια νιφάδες κεριού σόγιας. Μπορείς επίσης να ζεστάνεις το κερί στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα λεπτό μέχρι να λιώσει. Ταυτόχρονα, σκέψου να προθερμάνεις το γυάλινο βάζο που θα κρατήσει το κερί, ώστε το κερί να μην ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

2. Άφησε το κερί να κρυώσει και στη συνέχεια πρόσθεσε το άρωμα που χρησιμοποιείς. Μην συνεχίσεις να θερμαίνεις το μείγμα αφού προσθέσεις το άρωμα, αυτό θα προκαλέσει την εξάτμιση του αρώματος από το κερί. Πρόσεχε ότι τα αρωματικά έλαια είναι διαφορετικά από τα αιθέρια έλαια. Επειδή είναι συνθετικά, μυρίζουν πολύ πιο έντονα, οπότε μην υπερβάλλεις με την αναλογία.

3. Τοποθέτησε με κουτάλι μια μικρή ποσότητα κεριού στο κέντρο του πυθμένα του δοχείου. Βάλε το φυτίλι μέσα στο δοχείο μέχρι να ακουμπήσει στο κερί, φροντίζοντας να έχεις αρκετό φυτίλι στην κορυφή ώστε να κρέμεται πάνω από το άκρο του δοχείου. Κράτα το φυτίλι στη θέση του μέχρι να σκληρύνει το κερί- στη συνέχεια, τσίμπησε το πάνω άκρο του φυτιλιού με μια παραμάνα και στερέωσε την παραμάνα στο πάνω μέρος του δοχείου, κρατώντας το φυτίλι κεντραρισμένο και όρθιο.

Εναλλακτικά, άλειψε το κάτω μέρος του φυτιλιού με υπερκόλλα ή θερμή κόλλα και κράτα το για λίγο μέχρι το φυτίλι να σταθεροποιηθεί στη θέση του. Εάν το δοχείο σου είναι ρηχό με μεγάλη διάμετρο, μπορείς να σκεφτείς να τοποθετήσεις δύο ή τρία φυτίλια σε αυτό για πιο ομοιόμορφη καύση και καλύτερο φως.

4. Ανακάτεψε το κερί ώστε να γίνει λείο και στη συνέχεια ρίξε το σιγά σιγά στο δοχείο. Άφησε λίγο χώρο στην κορυφή. Αν σου έχει μείνει κερί, άστο να σκληρύνει και στη συνέχεια φύλαξέ το σε ένα δοχείο για μελλοντική χρήση.

Άσε το κερί να σκληρύνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη μέρα, κόψε λίγο το φυτίλι. Το κερί σόγιας σου είναι έτοιμο!

Διακόσμησε το βάζο του κεριού όπως εσύ επιθυμείς!

Εάν έχεις ένα βαζάκι φτιάξε το πιο αρωματικό DIY κερί

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης