Ήξερες ότι τα ευαίσθητα ρούχα απαιτούν πλύσιμο στο χέρι; Δες πώς να τα πλένεις με τον σωστό τρόπο

Ήξερες ότι τα ευαίσθητα ρούχα απαιτούν πλύσιμο στο χέρι;  Δες πώς να τα πλένεις με τον σωστό τρόπο

Το πλύσιμο στο χέρι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τα ευαίσθητα ρούχα αφού με το πλυντήριο ρούχων υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν. 

Ίσως έχεις δει σε κάποια ρούχα σου την ετικέτα «μόνο πλύσιμο στο χέρι». Συνήθως σε αυτά τα ρούχα καταλαβαίνεις ότι είναι αρκετά ευαίσθητα και χρήζουν ειδικής φροντίδας

Mπορεί να σκεφτείς ποιος έχει τώρα τον χρόνο για πλύσιμο στο χέρι ; Ωστόσο ευτυχώς , είναι μια πιο γρήγορη διαδικασία από ό,τι φαντάζεσαι. Αν μπεις στον πειρασμό να τα βάλεις στο πλυντήριο στα «ευαίσθητο», να ξέρεις ότι το πλύσιμο στο χέρι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα με πούλιες, διακοσμητικά από δαντέλα και ορισμένα υφάσματα όπως το μαλλί και το κασμίρι.

Δες όμως ποσό εύκολο είναι να πλένεις τα ρούχα στο χέρι και παράλληλα να αφαιρείς τους λεκέδες ή ιδρώτα.

Αυτά που θα χρειαστείς είναι απλά ένας καθαρός νιπτήρας ή νεροχύτης κρύο νερό και ένα απαλό υγρό απορρυπαντικό

Ήξερες ότι οι φράουλες χρειάζονται ειδικό πλύσιμο; Το κόλπο για να τις έχεις καθαρές & φρέσκιες

Βήμα 1: Διάβασε την ετικέτα φροντίδας

Είναι σημαντικό να βλέπεις την ετικέτα για συγκεκριμένες οδηγίες φροντίδας. Εάν λέει «μόνο στεγνό καθάρισμα», είναι καλύτερο να το πας σε έναν επαγγελματία.

Αν πάλι η ετικέτα έχει ένα τρίγωνο σύμβολο σημαίνει ότι το καλύτερο είναι το πλύσιμο στο χέρι

GettyImages-1392983559.jpg

Βήμα 2: Αντιμετώπισε τους λεκέδες

Δες που έχεις τους λεκέδες και απομάκρυνε τους στα σημεία με ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων της επιλογής σου. Μπορείς να εφαρμόσεις λίγο απορρυπαντικό ρούχων απευθείας στον λεκέ ή να επιλέξεις ένα ευαίσθητο σπρέι λεκέδων. Άφησε το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων να «ποτίσει» για λίγα λεπτά ώστε να αφαιρεθεί πιο εύκολα στη συνέχεια.

Βήμα 3: Γεμίστε τον νεροχύτη ή την μπανιέρα σου με νερό

Γέμισε έναν καθαρό νεροχύτη ή μια μπανιέρα πλυσίματος με δροσερό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση ή αποχρωματισμό ορισμένων ευαίσθητων υφασμάτων. Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος του νιπτήρα και πόσα ρούχα είναι).

Βήμα 4: Μούλιασε τα ρούχα σου σε σαπουνόνερο

Βύθισε τα ρούχα. Ανακάτεψε τα απαλά στο νερό και το σαπουνόνερο. Άφησε τα ρούχα να μουλιάσουν για 5 έως 10 λεπτά.

Βήμα 5: Ξέπλυνε και στύψε την περίσσεια ποσότητα νερού

Άδειασε τη λεκάνη και γέμισε την με καθαρό νερό. Τοποθέτησε τα ρούχα στο καθαρό νερό. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται για να αφαιρέσεις τυχόν απορρυπαντικό που μπορεί να έχει απομείνει. Στη συνέχεια, στύψε απαλά ώστε να φύγει η περίσσεια νερού.

Πώς να στεγνώσεις τα ρούχα σου που πλένονται στο χέρι

Αφού τα ρούχα πλυθούν στο χέρι και πιεστούν για να αφαιρέσεις το υπερβολικό νερό, κρέμασε τα ώστε να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποίησε μια στεγνή πετσέτα για να πιέσεις το ρούχο και να αφαιρέσεις την επιπλέον υγρασία πριν το αφήσεις να στεγνώσει στον αέρα.

GettyImages-1329084059.jpg

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα ρούχα που πλένονται στο χέρι είναι ποιο είναι το καλύτερο σαπούνι για το πλύσιμο των ρούχων στο χέρι; Τα περισσότερα κανονικά απορρυπαντικά πλυντηρίου είναι ασφαλή για το πλύσιμο των ρούχων στο χέρι. Το πλύσιμο στο χερι σκοτώνει τα μικρόβια, αλλά η θερμότητα είναι αυτό που σιγοθρα χρειάζεται για να τα απολυμάνεις. Μπορείς επίσης να τα σιδερώσεις μετά το πλύσιμο στο χέρι για απολύμανση, αλλά ελέγξτε πρώτα τις ετικέτες φροντίδας για τη θερμοκρασία.

Υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις τα άσπρα σου ρούχα σαν καινούργια-Και το μυστικό βρίσκεται στο πλύσιμο

Γιατί τα ρούχα είναι σκληρά μετά το πλύσιμο των χεριών;

Σου έχουμε ένα extra tip: Είναι λογικό χωρίς τη θερμότητα και τη δράση του στεγνωτηρίου, τα ρούχα που στεγνώνουν στον αέρα να είναι λίγο σκληρά. Για να το καταπολεμήσεις, πρόσθεσε λίγο ξύδι στο νερό την ώρα της πλύσης. Αυτό λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό υφασμάτων.