Διατήρησε τα καρότα και τα σέλερι φρέσκα για εβδομάδες με ένα εύκολο κόλπο

Διατήρησε τα καρότα και τα σέλερι φρέσκα για εβδομάδες με ένα εύκολο κόλπο
Pixabay

Τα εν λόγω λαχανικά είναι απαραίτητα για την προετοιμασία κάθε είδους φαγητού, από σούπες μέχρι μακαρόνια με κιμά.

Τα καρότα και τα σέλερι, δεν προσφέρουν μόνο την απαραίτητη γεύση στα φαγητά μας, αλλά είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Δυστυχώς, όμως, μαλακώνουν και χάνουν τη φρεσκάδα τους γρήγορα, ειδικά αν μαγειρεύουμε για λίγα άτομα και δεν τα καταναλώνουμε αμέσως.

Η Davina Cohan, γνωστή στο TikTok ως @wellnesswithdavina, έχει τη λύση για να διατηρήσουμε τα λαχανικά μας τραγανά για περισσότερο. Στο βίντεό της, εξηγεί: «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το σέλερι και τα καρότα σας και να είναι πάντα φρέσκα και τραγανά».

Η μέθοδος είναι απλή: «Κόψτε τα όπως προτιμάτε και βάλτε τα σε ένα δοχείο με νερό. Τοποθετήστε το δοχείο στο ψυγείο και θα παραμείνουν τραγανά για εβδομάδες». Η λεζάντα του βίντεο συνοψίζει την ουσία: «Επειδή σε κανέναν δεν αρέσει ένα μαλακό καρότο».

Αυτή η συμβουλή έρχεται να προστεθεί σε ένα άλλο έξυπνο κόλπο για τη συντήρηση λαχανικών: την αποθήκευση πατατών μαζί με μήλα για να αποφευχθεί η βλάστησή τους. Ένα βίντεο στο TikTok από τον λογαριασμό @lifetips669 το εξηγεί απλά: «Οι πατάτες και τα μήλα είναι καλοί φίλοι. Η αποθήκευσή τους μαζί αποτρέπει τη βλάστηση».

Υπάρχει και επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό. Το Tasting Table αναφέρει ότι τα μήλα εκλύουν αιθυλένιο, ένα αέριο που εμποδίζει την εμφάνιση βλαστών. Ο ιστότοπος συμβουλεύει επίσης να μην αποθηκεύουμε πατάτες σε ζεστό περιβάλλον, αλλά σε ένα μέρος «δροσερό, ξηρό και σκοτεινό». Προειδοποιεί, ωστόσο, να μην τις βάζουμε στο ψυγείο, καθώς το κρύο μπορεί να μετατρέψει τα άμυλα της πατάτας σε σάκχαρα, τα οποία μπορεί να γίνουν καρκινογόνα κατά το μαγείρεμα.

Επιπλέον, τονίζει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το ποια λαχανικά αποθηκεύουμε μαζί με μήλα. Το αιθυλένιο μπορεί να έχει αρνητική επίδραση σε κρεμμύδια, πεπόνια, μπρόκολο και ροδάκινα. Η ευαισθησία τους σε αυτή τη χημική ουσία μπορεί να επιταχύνει την ωρίμανσή τους και να τα κάνει να χαλάσουν πιο γρήγορα.

apples-2923119_1280.jpg