6 απλά βήματα για να προετοιμάσεις το σπίτι σου για τον χειμώνα πριν στρώσεις τα χαλιά

6 απλά βήματα για να προετοιμάσεις το σπίτι σου για τον χειμώνα πριν στρώσεις τα χαλιά

Κάθε αλλαγή εποχής, ανεξάρτητα από το πόσο ευδιάκριτη είναι, προσφέρει πάντα μία ευκαιρία ανανέωσης. Και μην τρομάζεις. Ο καθαρισμός και η οργάνωση του σπιτιού μπορεί να είναι μια αρκετά ευχάριστη διαδικασία. Είναι όλα θέμα προσέγγισης! 

Αν ο Σεπτέμβρης πέρασε (μη σου πω και οι Οκτώβρης) και δεν είχες την ευκαιρία να ετοιμάσεις το σπίτι για τις «εντός των πυλών» εποχές, μην ανησυχείς. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να το κάνεις ενόψει χειμώνα.

Αν σε ταλαιπωρεί η σκέψη και μόνο, ιδού μερικά βήματα που μπορεί να ακολουθήσεις και να σε βοηθήσουν στην οργάνωση αυτού του εγχειρήματος που μπορεί να είναι και πιο απλό από όσο νομίζεις τελικά.

6 μυστικά στα οποία ορκίζονται οι γυναίκες που έχουν πάντα καθαρό σπίτι

1. Δούλεψε βάσει σχεδίου

Πριν αρχίσεις τον καθαρισμό, είναι σημαντικό να καθορίσεις μια στρατηγική. Ξεχώρισε ποιες περιοχές του σπιτιού χρειάζονται περισσότερο προσοχή, ώστε να εστιάσεις την προσπάθειά σου. Μπορείς να χωρίσεις το σπίτι σε ζώνες και να ασχοληθείς με μία κάθε φορά. Και ναι, δεν χρειάζεται (ούτε είναι δυνατό, φυσικά) να γίνουν όλα μέσα σε μια μέρα. Πάρε τον χρόνο σου και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

2. Καθαρισμός σε βάθος

Εστίασε σε περιοχές που συνήθως παραμελούνται, όπως: σκληρές επιφάνειες, σημεία πίσω από έπιπλα, παράθυρα και κουρτίνες, αποθήκες και γκαράζ.

Καθάρισε όλες τις επιφάνειες, αφαίρεσε σκόνη και βρωμιά από τα έπιπλα, και αφιέρωσε χρόνο στον καθαρισμό των δαπέδων, συμπεριλαμβάνοντας σκούπισμα, σφουγγάρισμα και, αν χρειάζεται, βαθύ καθαρισμό. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις και να απολυμάνεις οικιακές συσκευές, όπως φούρνους και ψυγεία.

vitalii-khodzinskyi-E9UFQVi1kw4-unsplash.jpg

3. Αναδιοργάνωσε αποθηκευτικούς χώρους

Έλεγξε τις ντουλάπες και τα ντουλάπια σου. Οργάνωσε τους αποθηκευτικούς χώρους, δημιουργώντας μια πιο λειτουργική διάταξη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλάθια, δοχεία ή ετικέτες για να οργανώσεις αντικείμενα, διευκολύνοντας την πρόσβαση και την αναγνώριση. Χρησιμοποίησε ράφια και ντουλάπια για να μεγιστοποιήσεις την αποθηκευτική ικανότητα. Θυμήσου πως ό,τι κάνεις τώρα «θα το βρεις μπροστά σου».

Οργάνωση, μουσική +5 tips για να μείνεις συγκεντρωμένη ακόμη κι αν έχεις διάσπαση προσοχής

4. Ξεφορτώσου τα όποια περιττά

Εκμεταλλεύσου αυτή την ευκαιρία και αφιέρωσε χρόνο για να ξεκαθαρίσεις αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πια. Ο κανόνας του ενός χρόνου (αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο, ίσως ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς και μόνιμα) θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμος. Κατά τη διαδικασία αυτή ξεχώρισε επίσης μερικά πράγματα που θέλεις να δωρίσεις ή κάποια που αν και δεν έχεις χρησιμοποιήσει καιρό θέλεις να κρατήσεις λόγω συναισθηματικής αξίας. Αυτή την τελευταία κατηγορία, όμως, να την προσέξεις, μην βρεθείς με περισσότερα πράγματα από όσα είχες πριν.

jovan-vasiljevic-1j17uWqI1es-unsplash.jpg


5. Δημιούργησε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα

Αφού ολοκληρώσεις τον καθαρισμό, πρόσθεσε κάποια ζεστά στοιχεία στη διακόσμηση. Επίλεξε φυσικά υλικά, όπως κολοκύθες, κλαδιά και αποξηραμένα φύλλα ή κουκουνάρια, για να προσδώσεις ζεστασιά και χρώμα. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρωματικά κεριά ή αιθέρια έλαια με πιο θερμές, χειμωνιάτικες νότες για μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

10 ιδέες διακόσμησης με λευκή κολοκύθα για να μπεις στο spooky Halloween mood

6. Διατήρησε την καθαριότητα

Αφού ολοκληρώσεις τον καθαρισμό, καθόρισε μια ρουτίνα συντήρησης. Μικρές καθημερινές συνήθειες, όπως το να βάζεις τα πράγματα στη θέση τους και να κάνεις μια γρήγορη σκούπα, θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τον χώρο σου τακτοποιημένο. Κάνοντας περιοδικούς ελέγχους και μικρές προσαρμογές, θα διατηρήσεις την καθαριότητα του σπιτιού καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.


Άντε και καλή άνοιξη πια!

DPG Network